Peraşki Nasıl Yapılır? - Çiğ börek Tarifi

Peraşki tarifini verdiğimiz yazımıza hoş geldiniz. Kafkasya ve Azerbaycana özgü olan peraşki genelde yollarda otobüs güzargahlarında satılan patatesli veya kıymalı yapılan hamur işidir.
Türkiye de simit satıldığı gibi Azerbaycan da aynı şekilde peraşki satılmakta ve halk tarafından beğenilerek tüketilmektedir.
Dilerseniz şimdi peraşki nasıl yapılır ona değinelim.

Hamuru İçin;
  • 3 su bardağı un
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yumurta
  • 1 çay kaşığı kuru maya
  • Tuz
  • Su
İç Harcı için;
  • 2 adet orta boy haşlanmış patates
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz
Sosu İçin;
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Salçayı açmak için biraz su
  • Salçanın biraz koyu bir kıvamı olacak
Kızartmak için;
  • Sıvı yağ


Peraşki Tarifi'nin Yapılışı

Hamuru İçin kuru mayayı ılık su ile karıştırıp 5 dakika bekleyelim. Süre sonunda bütün malzemeleri karıştırıp yumuşak kıvamlı bir hamur elde edelim. 20 dakika mayalanmaya bırakalım. Bu arada harcı için bütün malzemeleri karıştırıp püre haline getirelim. Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde parça alarak elimizle hamuru açalım. İçine harcından isteğimize göre koyalım. Fazla olmasın. Hamurun iki ucunu resimdeki gibi kapatıp yağda kızartalım. Hepsini bu şekilde yaptıktan sonra sosuyla beraber servis edelim.
Tarifi nefis yemek tariflerinden almıştım.
Bizim kafkas kültürünün vazgeçilmez hamur kızartmasıdır. Her öğün de rahatlıkla tüketilebilir.
Peraşki Nasıl Yapılır? - Çiğ börek Tarifi Peraşki Nasıl Yapılır? - Çiğ börek Tarifi Reviewed by Feridenin Dünyası on 22:09 Rating: 5
Blogger tarafından desteklenmektedir.