Basma Tarifi- Basma Nasıl Yapılır?

Merhabaaa hanımlar ve beyler..
Yeni bir tarifle karşınıza . Diyeceksiniz ki basma yemeği ne.
Basma bizim Özbekistan kültüründen aldığımız bir yemek. Ana malzemesi lahana.
Biz kafkas göçmeni olduğumuz için yöresel yemekleri hem severiz hem de tavsiye ederiz.
Başlayalım Basma Nasıl Yapılır, basma nedir diyenlerin soruların cevaplarını vermeye.  Bu Basma tarifini de kolay kolay bi yerde bulamazsınız.

Basma Yemeği Malzemeleri

Küçük bir lahananın yarısı
7..8 adet patates
Kuş başı veya but tavuk eti
2 adet havuç
Bir kaç diş sarımsak
2 adet soğan
Biraz dereotu - maydonoz
Salça
1 adet domates
Yeşil biber

Yapılışı

Lahanayı ince kıyım haline getiriyoruz.
Patatesleri 4 e bölüyoruz.
Havuzları yuvarlak dilimler şeklinde kesiyoruz.
Biberleri ve domatesi ince ince doğuruyoruz.
Soğanları da aynı sekil ince kıyım doğuruyoruz.
Tabana biraz soğan ve etleri yetiştiriyoruz.
Biraz domates biber ve havuç ekliyoruz.
Biraz lahana ile üstünü kapatıyoruz.
Yine üzerine biraz daha tavuk eti havuç soğan sarımsak ekleyip patatesleri diziyoruz.
Üzerine tekrar lahana ile kapatıyoruz.
Bu işlemi 3 kat halinde tekrarlıyoruz.
Kenarda biraz su salça ve yagi karıştırarak tencerenin üzerinde gezdiriyoruz.
1..2 bardak kadar su tuz baharat ekleyerek üstüne tabak yardımıyla kapatıyoruz.
Kısık ateşte 40 dakika kadar pişirip üzerini yeşillikle süsleyerek servis ediyoruz.

Afiyet Olsun
Basma Yemeği Malzemeleri 
Basma Tarifi- Basma Nasıl Yapılır? Basma Tarifi- Basma Nasıl Yapılır? Reviewed by Feridenin Dünyası on 21:26 Rating: 5
Blogger tarafından desteklenmektedir.