Sivilce Nasıl Geçer - Sivilcelere Kesin Çözüm Rehberi

Sivilce Nasıl Geçer ve sivilcelere kesin çözüm arayan herkese merhaba.
Öncelikle sizlere bu dertten sonsuza kadar kurtulan birisi olarak yazıyorum Bu blogu da 
 sivilcelerden nasıl kurtuldum hangi yolları izledim onları anlatmak için kurdum. Bol bilgi verdiğim blogumda hepinize iyi okumalar dilerim.

Sivilceler Nasıl geçer sorusunun cevabını vereceğim ve hepsinden sonsuza kadar nasıl kurtulacaksınız yazının içinde yazacağım. Yazımı sonuna kadar okumanızı öneririm benim geçtiğim yolları kat etmeden, zaman kaybetmeden, sivilceleriniz nasıl geçer bunu sizlere anlatacağım. 


Öncelikle; 25 Yaşındayım sivilcelerden bıkmış her türlü krem ve tedaviyi almış biri olarak bunları sizlere yazıyorum. Sivilceler 25 yaşıma kadar başıma bela olmuş sivilcelerin olumsuz etkilerini evde sivilce maskeleri yaparak ve sivilcelere kesin çözümler arayarak geçirmiştim. 

Sabah kalktığımda berbat yağlı yüz hissi ile uyanır sivilcelerin acıları ile uğraşırdım, gece duş alır sabah yine yüzümü yağ içinde bulur ve yeni sivilcelerin çıkmış olduğunu görürdüm.. Bu Sivilceler nasıl geçer diye benimde çokça aradığım hatta aktar aktar dolaştığım olmuştur.

 Aktarlardan sivilce tedavisi için kükürt özlü  sabunlar alır bıkmadan kullanırdım. Açıkçası bundan bıkmıştım özgüven konusunda oldukça zayıflıyor arkadaşlarımla konuşurken yüzlerine zor bakıyordum, en kötüsü de fotoğraflarda en çok kızarmış sivilceler belli oluyor buda moralimi oldukça bozuyordu. 

DOKTOR GÖZÜYLE SİVİLCE NASIL GEÇER YAZISI İÇİN TIKLAYIN

SİVİLCE İÇİN ÖNERİLEN KREMLER VE TEDAVİ YÖNTEMLERİ

Aşağıda ki 1 dakikalık Videoyu İzleyerek Hangi bölgenizde sivilce çıkıyorsa nedenlerini daha iyi kavrayabilirsiniz.



Aslında benim sivilcelerim ergenlikten dolayı değil ciğerde oluşan yağlanmadan kaynaklanıyordu. Yağlı ciltler için sivilce maskesi yaptığım zaman, maskenin  etkileri geçici oluyordu, uzman bir tedavi almam gerektiğini anladım ve cildiye doktoruna gittim. Doktor beni görür görmez "bu zamana kadar neredeydin neden gelemedin" dedi ve çok haklıydı gerçekten çok sıkıntı çekmiştim. Doktor hemen sivilceler için ilaç ve krem tedavisine başladı. Tedavim 8 ay sürdü 2 yıl oldu sivilceden eser yok. Aşağıda kullandığım krem ve ilaçları yazdım Okumaya devam edelim..

İlk Olarak Şu Kafamıza Takılan Soruları bir Çözelim.

1) Sivilce Karaciğerden mi Kaynaklanır ?
2) Neler sivilceye neden olur ?
3) Sivilce Nasıl Geçer ? Etkili Çözüm Yolu Nedir ?
4) Ergenlik sivilcesi nedir ? Sivilceleriniz Ergenlikten mi Kaynaklanıyor ?
5) Doktor ve Sivilceler için Geçtiğim Tedavi Aşamalarım ?
6) Sivilce ilaçlarının Yan Etkileri Nelerdir ?
7) Sivilce izleri nasıl önlenir ve izler nasıl geçer ?
8) Severek Kullandığım Sivilce Karşıtı Yağ Dengeleyici kürler maskeler ?



MEMORİAL HASTANESİ SİVİLCE TEDAVİSİ FİYATLARI 2022


1) Sivilceler Karaciğerden mi Kaynaklanır ?

Evet sivilce oluşumu karaciğerden kaynaklanan sorunlar arasındadır. Karaciğerde yağ dengeleyen bölgenin aşırı yağlanmadan dolayı işlevini yitirerek yağ dengelemesini yapamaz duruma gelir. Bu da gözeneklerden atılmaya çalışan yağların tıkanıklık oluşturarak iltihap oluşmasına neden olur. Bazen iri ve ucu belli olmayan sivilceler oluşabilir ve bu sivilceler sıkıldığında kanla karışık irin geliyorsa mutlaka doktora görünmeniz gerekmektedir.

Altta ki 1 dakikalık videoyu İzleyelim ve konuyu tam anlamıyla kavrayalım.


2) Sivilceye Neden Olan Şeyler ?

sivilce çıkartan gıdalar

Sivilceye neden olan yiyecekler büyük oranlı yağlı yemeklerdir. Yukarıda da bahsettiğim gibi karaciğerin yağ dengeleme özelliğini kaybetmesiyle yağ gözeneklerden atılmaya başlar, bu yüzden çok yağlı yiyeceklerden uzak durun ve karaciğerinize düşen yükü azaltın lütfen.
  • Ciğerlerde yağlanmadan kaynaklanabilir ( Doktora görünmeden bilemezsiniz sivilce nasıl geçer diye yıllarca aramaya devam edebilirsiniz.. )
  • Makyajı temizlemeden uyursanız kimyasal etkileri artan makyaj malzemesi gözeneklerinizi tıkar ve sivilceye neden olur.
  • Aşırı yağlı yemekler yemek yağlardan kaynaklanan sivilceleri arttırır ve sivilceler daha kızarık hale gelir.
  • Yağ oranı yüksek besinler tüketmeyin Çekirdek, çiğdem fıstık ceviz gibi.
  • Kızartmalar ve aşırı çikolata tüketimi sivilceye neden olur bunları kısın.
  • Gözeneklerin açık olması için haftada bir buhar banyosu uygulayın yüzünüze.
  • Sivilcelerinizi sıkmayın, sivilce etrafında ki gözenekleri tıkayarak sivilcelerin artmasına neden olursunuz.
  • Sivilce kremlerini çok kullanmayın tahriş olan cilt de daha çok sivilce çıkar.
  • Bol şekerli kola fanta veya meyve sularını içmemeye gayret edin. 
  • Akşamları geç vakitte meyve yemeyin, akşam yenilen meyve sindirilmediği için yağa dönüşerek sivilcelere neden olur.

3) Sivilce Nasıl Geçer ? Sivilcelere Kesin Çözüm yolu nedir ?


Sivilcelere en etkili çözüm, doktora gitmek oldu ve doktorun uyguladığı ilaç tedavisi ile 8 ayda sağlığıma kavuştum. Evde yaptığım sivilce maskeleri ve buhar banyoları yağı dengelerken uzun süreli olarak sivilce çıkmasını engellemiyordu. Eğer sizinde probleminiz uzun yıllardır devam ediyorsa doktora görünmenizde fayda var, inanın maskeler ve kremler içeriden gelen soruna çare olmadığı için sadece geçiştirmiş ve eziyet çekmiş oluyorsunuz. Tam 2 yıl oldu ve keşke doktora daha önce gitseydim diyorum. 

Yok eğer tek ve yüzeysel çıkıyorsa sivilceleriniz sivilce nasıl geçer diye sizlere yazdığım bu yazının en altında ki maskelerden birini seçin ve onu kullanın derdinize çare olacaktır. Sivilce tedavisi gören ben ve diğer arkadaşlarımda hala daha tek tek de olsa arada sivilce görülüyor oda çok normal. 

4) Ergenlik Sivilcesi Nedir - Bu Tür Sivilce Nasıl Geçer

Ergenlik Sivilcesi Nasıl Geçer


Hayatımızın bazı dönemlerinde yani 14 ile 19 yaş arası derimizde ki yağ bezeleri daha fazla yağ salgılamaya başlar ve bu yağlar gözeneklerden atılmayıp tıkanıklık oluşturursa sivilceye dönüşür bunu yukarıda ki videolarda gördük. Bu ergenlik dönemi sivilceleri %95 olarak kendiliğinden geçer sadece %5 i zor, ilaca direnci olan sivilceler olabilir. Doktorlar tarafından tedavi edilmesi şarttır. Ergenlik sivilceleri genellikle maske ve cildin temiz tutulması ile geçiyor ve karaciğer vücutta ki yağı dengeleyince sivilceler de artık çıkmıyor. Bu yüzden ergenlik sivilcesi deniyor.
Ama sizin sivilceleriniz %5 oranında ki zor ve dirençli kısmına giriyorsa uzman müdahalesi istiyor.

5) Doktorda Sivilceler İçin Nasıl Bir Kontrolden geçtim ?

Doktora gittiğim gün doktor eline büyüteç alarak sivilcelerin kistik mi yoksa daha hafif sivilce türü mü olduğuna baktı ve bana senin sivilceler yüzeysel bunlardan düşük dozda ilaç kullanarak kurtulabilirsin dedi ve benden kan tahlili istedi.
Kan tahlilinin sonucuna göre bana ilaç yazdı. Yazdığı ilacın adı "AKNETREND" di. Antibiyotik tarzı bir ilaç ve kesinlikle ama kesinlikle reçetesiz doktordan izinsiz kullanılmaması gereken kan tahlili sonuçlarına göre verilen bir ilaç.
Bu ilacı günlük 10 mg kullanmamı söyledi ve sivilcelerin geçmesi için asit türü bir sıvı verdi bunu pamuğa sür ve sadece sivilce olan bölgeye bastır dedi. İlaç kullanımından kuruyan sivilcelerin iz yapmaması için o sıvıyı bana önerdiğini öğrendim. O sıvının adını maalesef hatırlayamıyorum. İlaçları tam 8 ay kullandım son 3 ay ilacımı günlük 20 mg çıkarttı. 
Sivilceler için ilaç tedavisi 

8 ay aksatmadan ilaçları kullandım 8 aylık sivilce tedavisinden sonra sivilcelerim geçmiş ve tertemiz berrak bir yüze kavuşmuştum. 2 Yılı geçti bir daha sivilce yüzü görmedim çok şükür. 

İlaç tedavisi ile kurtulduktan sonra o kadar rahatladım ki inanın yıllardır bir yeriniz ağrır da doktor çare bulur, düzelir ya hayatın tadına varırsınız işte bu dönemi sonra yüzüm, burun kenarları hatta saçlarım bile yağlanmayı kesti ve daha kuru görünmeye başladı. En güzeli de artık sivilceler nasıl geçer ve sivilceler için kesim çözüm diye aramıyor, etkisi geçici maskeleri de kullanmıyordum. İnanın yüzde oluşan akne ve kızarıklıklar bile ten renginizi değiştiriyor kırmızı veya koyu renge buluyor yüzümüzü bu yüzden tedavi oldukktan sonra yüzümün daha açık renk olduğunu anladım. ve nihayet o gıcık sivilce acısından kurtulmuştum.

# 2 Dakikalık Videomuzu İzleyelim 

6) Sivilce İlaçlarının Yan Etkileri var mı? - Sivilce ilaçlarının Yan Etkileri Nelerdir ?

sivilce ilaçlarının yan etkileri

Evet maalesef sivilce ilaçlarının yan etkileri var ve bazen çok şiddetli olabiliyor her bünye kaldıramıyor. Benim ilacın dozu düşüktü ama yine yan etkileri çok oldu dudaklarım çatladı derin çatlaklar oluştu. Gülemiyor konuşamıyor nemlediricilere muhtaç kalmıştım.
Deriyi inanılmaz incitiyor Şunu belirteyim ilaç tedavisi görüyorsanız yüzünüze cildinize sir ağda yapmamaya çalışın deri inceldiği için deriyi kaldırıyor. Bu hataya  ben düştüm derim o kadar soyuldu ki sanki zımpara ile zımparalanmış gibi oldu.
Bazı sivilce ilaçları Çocuk yapmayı düşünen kişiler için önerilmiyor. Benim kullandığım ilaç için doktor 1 sene çocuk yapmamalısın diye uyarmıştı. Evli olmadığım için sorun olmadığını söyledim.

7) Peki Sivilce İzleri Nasıl Geçer ? İz Oluşumu Nasıl Önlenir ?

Değerli okuyucular her şeyden önce sivilcelerin iz yapmaması için hassasiyet göstermelisiniz ki sivilce izleri nasıl geçer diye araştırmayalım. Erkekler için sivilceli yüzlerini tıraş ederken çok dikkatli olmalı bayanlar da sivilcelerin bulunduğu bölgelere daha hassas davranmalı. Aşağıda ki seçenekleri okuyun ve mutlaka uygulayın. 
sivilce nasıl geçer

Karbonat maskesi verdim sivilce izlerini geçirmek için kullanabilirsiniz.
  • Sivilcelerinizi Patlatmayın deriye tamir edilemez hasar vermiş olursunuz.
  • Yara kabuğu bağlamış sivilcelerinizi kesinlikle kaşımayın yara kabuğunu kaldırmayın.
  • Yüzünüzü günde 2 defa yıkamaya özen gösterin.
  • Sivilce geçiren sabunlardan kullanabilirsiniz. 
  • Sivilceli bölgelerinizi kesinlikle sert kumaşlı havlularla kurulamayın dikkatli olun yaraya dönüşmesin.
Sivilce İzleri Nasıl Geçer Uzmandan Açıklamalar - VİDEO



ÇOK ÖNEMLİ NOT:
 Çin malı kozmetik ürünleri yüzünüzde çok tutmamaya hatta kullanmamaya çalışın, sivilceleri açık yara olarak düşünürseniz kimyasal madde sivilceden deri altına girerek orada vücut direnci ile karşılaşır. Vücudun bu kimyasal tehlikeli maddelere karşı verdiği direnç o bölgede kalıcı hasar ve sivilce izinin artmasına sebep olur. Yüz derisi çok hassas olup sivilce de oluşunca iyice hassaslaşır deri incelir bu yüzden sivilce izi kalma olasılığı çok artar. 



Sivilce İzi Oluşmaması için Havlularınızı da dikkatli seçmek zorundasınız. Kullandığınız havlular oldukça yumuşak olmalı örneğin "Bamboo Havlu" kullanabilirsiniz. Ucu beyazlaşmış sivilceleri yolarak iz oluşumuna sebep olmasın.
Sivilce izleri veya sivilcelerin bir günde geçmesini beklemeyin ve bunu söyleyenlere de inanmayın. Dediği gibi Benim sivilcelerim 8 ay ilaç kullanımı ile geçti ama hala kaşlarımın bitiş bölgesi ile kulak aralığında sivilce izleri kaldı, oralara da yaptığım uygulamalarla geçirmeye çalışıyorum.

sivilcelere kesin çözüm

8) İşe Yarayan Sivilce Maskesi Tarifleri



Makyaj Sonrası yapılacak Gül Suyu ile Hazırlanmış Sivilce Maskesi Tarifi 


Gül suyunun önemi tarihte çok geriye gittiğimizde bile karşımıza çıkıyor, günümüzde gül suyu çeşitli güzellik malzemelerinde kullanılırken en çok faydasını maskelerde görüyoruz. Özellikle sivilce maskelerinde gül suyu kullanımı tamamen mucize. 

Makyajınızı yıkadıktan sonra gül suyu ile temizlerseniz gözenekleriniz derinlemesine temizlenir ve tıkanıklık oluşturmaz. Özellikle Gül suyunu dolapta bekleterek soğutun ve soğuk gül suyu ile yüzünüze uyguladığınızda kan dolaşımınız hızlanacaktır. Gözenekleri temizlerken cilt hücreleri içinde yenilenme başlatacaktır. Sabah uyandığınızda daha sıkı ve daha temiz bir cilde sahip olacaksınız. 

Sivilceler için Gülsuyu Maskesi Nasıl Yapılır - Sivilce Nasıl Geçer ?


Sivilce için maske arayanlara bulunmaz bir tarif. Gül suyunun içeriğinde bulunan antioksidan ve gençleştirmeye yardımcı enzimler aşırı yağdan yıpranmış cildinize ihtiyacı olan mineral ve proteinleri karşılayarak etkili bir toprlanma ve sivilceleri kurutmaya yardımcı olur.

1 Yemek kaşığı Gül Suyu
1 Tatlı kaşığı limon
1 Çay kaşığı limon 

Tüm malzemeleri hamurdan daha yumuşak olana kadar karıştırın ve fırça ile önceden yıkamış olduğunuz yüzünüze sürün. 15 dk Beklettikten sonra ılık ve bol su ile yıkayın. Limon ve Gül suyu karışımı cildinizde ki yağı dengelemeye yardımcı olacak daha sıkı ve gergin bir yüz hattı oluşturacaktır.
Yüzünüzde aktif olan sivilcelerin de kuruduğunu nasıl geçtiğini göreceksiniz.

Limon ve Kil Karışımı Maske ile Sivilce Nasıl geçer ?

sivilceler için kil maskesi

Kil birçok kozmetik şirketinin yakın takibinde olan kozmetik ve güzellik ürünüdür. Kil yüzünüzdeki yağı dengeler gözeneklerinizi açar ve duru bir yüze kavuşmanıza yardımcı olur. Kil, sivilce oluşacak bölgelerde yaptığı temizlik sayesinde yüzünüzde ki sivilceye bağlı oluşan kızarıklıkları da en aza indirir hatta çoğu sivilceyi gözle görülmeyecek dereceye kadar küçültür.

Malzemeler;
  • 1 Yumurta akı
  • 1 Çay kaşığı tazı sıkılmış limon suyu
  • 1 Tatlı kaşığı kil
  • 6 – 7 Damla Çay ağacı yağı

Hazırlanışı ve Uygulanışı

İlk olarak yumurta akı ve limonu karıştırın daha sonra kil ve çay ağacı yağını ekleyip karışımı hazır hale getirin. Göz çevresi hariç yüzünüzün her yerine sürdükten sonra 20 dakika bekletin. Kil Maskesi kuruduktan sonra ılık ve bol su ile yüzümüzü yıkayın İlk kullanımdan itibaren gergin bir cilt yapısına kavuşurken sivilcelerin kuruduğuna şahit olacaksınız. Nemlendirici krem sürün yüzünüz çok kuruduysa tahriş olmasın. Kil maskesini yüzünüze sürüp uyuya kalmayın çok kurursa kızarıklığa neden oluyor tecrübe ile sabittir :) :) bu karışımı Haftada 1 defa uygulayabilirsiniz. 


Sivilceleri Kurutan Aspirinli Kil Maskesi Nasıl Yapılır ? 

Kil içinde barındırdığı mineral ve proteinlerle sivilcelerden yorulmuş deri hücrelerini destekler ve dirençlerini arttırarak hücre yenilenmesine yardımcı olur. Kil aynı zamanda sivilcelerin oluşturduğu kızartıları engeller. Kil kurudukça gerginleşir bu sayede gözeneklerde ki kiri yağı vakum gibi çekerek emer. Böylece akne ve siyah noktalardan büyük ölçüde kurtulmuş olursunuz.
Aspirinli sivilce maskesi tarifi

 Gerekli Malzemeler

  • Yarım tatlı kaşığı limon
  • Yarım tatlı kaşığı beyaz kil
  • 2 adet aspirin

Hazırlanışı ve Uygulanışı

İlk olarak aspirini toz haline getirin sonra bütün malzemeleri bir kabın içerisine koyarak karıştırın. Hazırladığınız sivilce maskesini sürmeden önce sürülecek yeri bol su ile yıkayarak temizleyin ve temiz olan cildinize uygulayın özellikle sivilce olan yerlere iyi sürmeniz gerekli. Sürerken çok bastırmadan masaj yapar gibi sürün gözenekleriniz açılsın. Maske yüzünüzde kururken kesinlikle konuşmayın gülmeyin mutlaka 10 dakika bekleyin ve işlemi sonlandırmak için yüzünüzü yumuşak bir şekilde yıkayın. Kurulama için yumuşak havlular kullanın Haftada 1 defa uygulamanız yeterlidir. Daha ilk uygulamadan itibaren sivilcelerin kuruduğunu göreceksiniz.

Sivilceleri geçirmek için Aspirin Maskesi #2

Nasıl Hazırlanır?

2 Bebe aspirinini bir kapta su katarak dövün ve yoğunlaşmasını sağlayın. Hazırladığımız sivilceler için aspirin maskesini yüzünüze pamuk yardımı ile sürerek 30 dakika bekletin ve ılık bol su ile yıkayın. Gözeneklerinizin nefes almasını sağlayacak etkili bir sivilce maskesidir.


Aspirin Maskesinin Faydaları:

Aspirin oldukça faydalı bir ilaç olup sadece içilmez aynı zamanda bakım toniği olarak da kullanılabilir. Burada ki amaç yıpranmış ciltler için onarıcı bakım maskesi oluşturmak ve sivilcelerin zarar verdiği deri yüzeyini güçlendirmektir. Aspirin maskesinin sivilcelere de iyi geldiği görülmektedir.

Yumurta Beyazı ( Akı ) ve Limonlu Sivilce Maskesi ile Sivilce Nasıl Geçer ?

Yumurta akının barındırdığı bol protein sayesinde derinin kendini onarması hızlanır ve gözeneklerin en derinlerine kadar inerek temizler. 
yumurta akı ile maske yapımı

Gözeneklerin nefes almasını sağlar, beraberinde kullanılan limon da gerginiliği arttırarak sivilce kızarıklarını azaltır.

Aynı zamanda yumurta akı mikrop ve bakteri önleme özelliği ile bilinir.

Maske Malzemeleri

  • 1 Yumurta akı
  • 2 Yemek kaşığı bal
  • 2 çay kaşığı limon suyu

Hazırlanışı ve Uygulanışı

Eğer cildiniz çok yağlı ise limon suyunu ekleyin. Kuru cilt tipine sahip iseniz limon suyu eklemenize gerek yoktur. Bütün malzemeleri bir kabın içerisine ekleyin ve iyice karıştırdıktan sonra temiz olan cildinize uygulayın. 20 dakika kadar bekledikten sonra ılık su ile durulamanız yeterlidir.


Gül Suyu Özlü Hijyenik Sivilce Kürü ile Sivilce Nasıl Geçer ?

Gül suyu benimde severek kullandığım hijyenik yüz temizleme kürüdür.
Gül suyu ile sivilce nasıl geçer

Gül suyu sivilce olsun olmasın tüm bayan ve erkeklerin uyguladığı bir bakım kürü olarak bilinir. Özellikle katkısız gül suyu tam bir onarıcı bakım kürü olup yüzü parlatıcı ve temizleyici bir özelliğe sahiptir. Sivilce önleyen maske olarak da sağlıkla kullanabilirsiniz.

Malzemeler;

  • 1 Yemek kaşığı gül suyu
  • 1 Yemek kaşığı doğal bal

Hazırlanışı ve Uygulanışı

Temiz cilde uygulamanızda fayda var, yağlı cilde sahipseniz bol su ile yıkadıktan sonra bu sivilce maskesini uygulayınız.
Yukarıda saydığımız bütün malzemeleri bir kabın içerisine ekleyin ve iyice karıştırın. Nazik hareketlerle masaj yapar gibi özellikle sivilce olan bölgeye sürün ve 20 dakika kadar bekledikten sonra ılık su ile durulayın. Haftada 2 defa uygulayabilirsiniz.


Karbonatlı Maske ile Sivilce Nasıl Geçer ?

Sivilceler için Karbonat Maskesi

Karbonatın faydaları bütün kadınlar tarafından bilinmektedir. Özellikle tarifimizde vereceğimiz malzemelerle bir araya gelince sivilce oluşumuna neden olan tüm etkenleri yok edeceği gibi fazla yağlanmayı önleyecek duru bir yüze sahip olmanıza yardımcı olacak. Ayrıca karbonat sivilce izlerini azaltmada ve patlamış kızarmış sivilcelerin iyileşmesini de hızlandırır.

Maske Tarifi:

Malzemeler

  • 1 Yemek kaşığı karbonat
  • 1 Yemek kaşığı taze sıkılmış limon suyu
  • 1 Yemek kaşığı su

Hazırlanışı ve Uygulanışı

Bir kabın içerisine bütün malzemeleri ekleyin ve iyice karıştırın. Karışım krem kıvamına gelinceye kadar bu işleme devam etmelisiniz. Temizlenmiş cildinize maskeyi masaj yapar gibi yavaş yavaş uygulayın ve 15 dakika kaldıktan sonra ılık su ile durulayın. Bu maskeyi haftada 1 defa yapabilirsiniz.


Yağlı ciltler için Sivilce Maskesi Tarifi

Hoş kokulu ve organik olan çilekli Maske ile sivilceler nasıl geçer diye soracak olursanız hemen konuya gireyim.

Bu maske tarifinde sizlere çilekli ve yoğurtlu bir sivilce maskesi yaptıracağız. Çilek içerdiği minerall ve asit sayesinde yağlı bölgedeki birikmiş yağları sökecek ve oluşan bakterileri dezenfekte edecektir. Yoğurtla da takviye yaparak gergin bir maske olmasını sağlayacak kırışıklık karşıtı da olmasını sağlayacağız.

Malzemeler:

4-5 adet çilek
1 Yemek kaşığı doğal yoğurt

Hazırlanışı ve Uygulanışı

Bir kabın içerisinde çilekleri koyarak çatal yardımı ile iyice ezip püre haline getirin ve yoğurdu ekleyip karıştırmaya devam edin maskemiz hazır. Önceden yıkayarak temizlediğimiz cildimize masaj yapar gibi elimizle iyice sürüyoruz. Maske iyice kuruduktan sonra ılık su ile durulamanız yeterlidir. Her hafta 1 defa uygulamanız yeterlidir. 

Sivilceler için Limon Maskesi Tarifi

Bayanların en çok memnun kaldığı limon maskesi sivilceler ve yağlı ciltler için en çok kullanılan maskelerden biridir. 

Limon içerdiği asidik yapı sayesinde yüzdeki bakterileri öldürmede çok başarılıdır. Yağ dengesini sağlayarak akne, siyah nokta ve sivilce oluşumuna engel olur. C vitamini ile yorulmuş cildi derinlemesine besleyerek daha canlı ve genç bir cilt görünümüne yardımcı olur. sivilceler için yaptığınız limon maskesi ciltteki gerginliği arttırarak kırışıklıklara karşı koruma sağlar.

Malzemeler

  • Yarım adet Limon
  • 1 Yemek kaşığı toz şeker

Hazırlanışı ve Uygulanışı

Bir cam kase içerisine yarım limonu iyice sıkın ve toz şekeri ilave ederek iyice karıştırın. Şekeri tam olarak eritin içinde. Hazırladığınız karışımı çok yavaş ve masaj yapar gibi cilde zarar vermeden cildinize ve sivilce, siyah nokta ve sivilce izlerinin bulunduğu sürün ve baskı yapmadan yedirin. 15 dakika bekledikten ılık su ile yıkayın ve durulayın. Daha sonra yüzeysel olarak nemlendirici krem sürebilirsiniz. Daha ilk kullanımdan itibaren etkisi görmeniz mümkün. Haftada 1 defa uyguladığınızda kıs sürede olumlu sonuç almanız mümkün.

Elma Sirkesi İle Sivilce Nasıl Geçer ?

Evet sivilceler için elma sirkesi oldukça faydalı, elma sirkesinin içinde barındırdığı hidroksit asitler sivilceler üzerinde oldukça faydalıdır bu yüzden sivilceler için maske olarak çokça tercih edilen bir üründür. Elma sirkesinde bulunan bu hidroksit asitler günümüzde en pahalı kozmetik ürünlerinde kullanıldığı  bilinen bir gerçek. Çoğu piiling ürünlerinde bu asitler ölü deriyi attığı gözenekleri temizleyerek kolayca soyulduğu için tercih edilir. Elma sirkesinde ki asitlerin Hücre yenilenmesinde ve ciltteki fazla yağları alarak yağ dengelediği de bilinmekte.


sivilce maskesi

Sivilceler için Elma Sirkesi Nasıl hazırlanır ? 


Bir bardak suya 2 yemek kaşığı elma sirkesi ekleyin ve bir pamuk yardımıyla yüzünüze dairesel hareketlerle sürün. Böylece kan dolaşımı hızlanarak emilimi daha hızlı hale getireceksiniz.

Bu karışımın daha etkili olmasını isterseniz yeşil çay ve 2 çorba kaşığı şekerde ilave edebilirsiniz. Yeşil Çay ve Elma sirkesi sivilceleri yok etmekle kalmak cildinizi de besler ölü hücrelerin atılmasına hız kazandırır.

Sivilce ve Akne Karşıtı Yoğurtlu Salatalık Maskesi 


Sivilce nasıl geçer

Yarım salatalık ve 2 yemek kaşığı yoğurtla yapılan bu maske antioksidan ve besleyici mineralleri bir arada barındırıyor.


Hazırlanışı: salatalığı küp küp doğrayın (kabuklarını soymadan) 

Püre kıvamına gelene kadar blendırdan geçirin. Daha sonra yoğurdu da ekleyerek blendırda karıştırmaya devam edin.
20 dk yüzünüzde kalması gereken bu maskeyi daha sonra ılık ve bol su ile durulayın. Ayda 3 kere uygulayarak gergin ve sivilcelerden arınmış bir yüze kavuşabilirsiniz.

Çağla Şikel Sivilceler için Maske tarifi veriyor. Uygulayabilirsiniz izleyip rahatlıkla evde uygulayabilirsiniz. 



Sivilceleri geçirmek için Limon ve Toz Şeker Maskesi Nasıl Yapılır ?

Malzemeler; 

Yarım Limon 
1 Tatlı Kaşığı Toz Şeker


Hazırlanışı;

Bir kabın içine 1 tatlı kaşığı şekeri koyun üzerine limonu sıkın. İki malzemeyi de karıştırarak kullanıma hazır hale getirin. sivilcelerden şikayet ettiğiniz bölgeyi önce ılık su ile temizledikten sonra hazırladığınız karışımı sivilceli veya akneli bölgeye sürün. 

10 dakika boyunca bekletilen maskenizi ılık ve bol su ile durulayın.

Faydaları: Limon içerdiği asidik yapı ile yağ oranını dengelerken şekerin de piling özelliği ile tıkanmış siyahlaşmış gözenekleri temizler ve parlatır. Özellikle limon ölü hücrelerden kurtulmanızı hızlandırarak sivilcelerden yıpranan bölgeyi onarır. Ayda 2 kere kullandığınızda etkisini daha çok göreceksiniz. 

Sırtta Çıkan Sivilceler için Maske Tarifi




Sırtta çıkan inatçı sivilceler için çay ağacı yağından faydalanarak geçirebilirsiniz. 
Çay ağacı maskesinin yapılışı oldukça kolay, 1 bardak su içerisine 2 veya 3 damla çay ağacı yağı damlatarak karıştırın ve bir pamuk yardımıyla sırtınıza sürün. Sırtta ki sivilceler için etkili maske olacaktır.

Çay ağacı yağını aktarlardan veya büyük marketlerden temin edebilirsiniz. Fiyatı da oldukça ucuz. 

Portakal Kabuğu  İle Yapılan Etkili Sivilce Maskesi Tarifi




Gerekli Malzemelerimiz: 




  • 3 portakal
  • Yoğurt
  • Bal
  • Blendır
  • Bir kase
  • Ölçü işin kaşıklar
  • Karıştırmak için kaşık
Portakalların kabuklarını soyarak ince ince dilimleyin, bol su ile yıkadıktan sonra güneş ışığında 3 gün boyunca kurumaya bırakın. Güneş ışığında kuruyan zararlı asidik özelliğinden kurtulan portakal kabuklarını blendırdan yüksek hızda 5 dakika boyunca geçirin.
Şimdi, iki tatlı kaşığı portakal kabuğu tozunu, iki tatlı kaşığı sade yoğurdu ve bir tatlı kaşığı balı karıştırın.

Nasıl Uygulayacağız ? 

Karışımı hazırladıktan sonra yüzümüzü yıkayalım. Sivilceler için hazırladığımız maskeyi pamuk yardımı ile dairesel hareketlerle masaj yapar gibi yüzümüze sürelim. 15-20 dakika beklettiğimiz portakal kabuklu sivilce maskesini ılık ve bol su ile yıkayalım. Daha sonra yüzünüzü soğuk su ile yıkayarak gözeneklerin kapanmasını sağlayabilir bu sayede gözenek tıkanmaları önleyebilirsiniz.

Aşağıda ki video da da çok güzel Sivilceler için limonlu maske tarifi veriyor izlemenizi tavsiye ederim.

Sivilceler Nasıl Geçer size elimden geldiğince anlatmaya çalıştım kendimin de kullanmış olduğu sivilce karşıtı kürleri sizler için yazdım ben bu maskeleri deneyerek memnun kaldım en güzel yanı da gerçekten evde bulunan malzemelerle rahatça yapıyordum elimde olan paraları da işe yaramaz sivilce kremlerine dökmemiş oluyordum. Bu sivilce Maskelerini denemenizde fayda var. İçlerinde verdiğim maskelerden gül suyu, karbonat ve kil özlü olanlar sivilce izlerini geçirmekte size yardımcı olacaktır. Sivilce izi geçiren maske tarifleri diye kozmetik firmalarına para dökmeyi ben pek önermiyorum. Daha çok kimyasal kullanmaktan başka bir iş yapmış olmazsınız. Tabi sivilcelerin durumuna göre doktora mutlaka gitmenizi öneriyorum. Tüm okuyucularıma geçmiş olsun diyorum :) bizi takip etmeye devam ediniz..

Sivilce Nasıl Geçer - Sivilcelere Kesin Çözüm Rehberi Sivilce Nasıl Geçer - Sivilcelere Kesin Çözüm Rehberi Reviewed by Yazar on 23:45 Rating: 5
Blogger tarafından desteklenmektedir.