KAFKAS PİLAVI NASIL YAPILIR ? KAFKAS PİLAV TARİFİ ?
Kafkas Pilavı Nasıl Yapılır ?
Kafkas pilavi kafkasya da yaşayan halkların ortak yiyeceklerinden birdir. Öyle ki kafkasya dan göç eden halklar, Örneğin Tatarlar, Ahıska Türkleri gibi düğünlerde mevlütlerde kınalar sürekli halka dağıtmak için kafkas pilavı yaparlar. Dev kazanlar da yapılan bu pilavlar halka dağıtılır.
Kimisi tavuk eti kullanırken kimisi kuzu veya dana eti tercih eder.
Kafkas Pilavımızın yapımına geçelem Afiyet olsun..
*2 su bardağı Tel Şehriye
*400 gr kuşbaşı doğranmış tavuk eti
*1 adet kırmızı dolmalık biber
*1 adet sarı dolmalık biber
*1 kase haşlanmış bezelye
*2 su bardağı tavuk suyu
*1 yemek kaşığı margarin
*Tuz
*Karabiber
Öncelikle Margarin tencereye alınıp ısıtalım iyice erisin.. Daha sonra Üzerine tel şehriye dökün rengi dönünceye kadar kavrun ve ocağı kapatın
Başka bir tencerede margarin erin. Küp şeklinde doğradığımız biberleri ekleyelim.Tavuk etleri eklenip, etler yumuşayıncaya kadar pişirilir. Tavuk etinin üzerine kavrulmuş şehriye ve haşlanmış bezelye eklenip karıştırılır. Sıcak tavuk suyu, tuz ve karabiber eklenip karıştırılır. Daha sonra tencerinin altını iyice kısın ve içinde kalan suyun çekmesini bekleyin.
Su iyice çekilince ocağın altını kapatın ve 15 dakika demlemeye bırakın afiyet olsun :)
Kafkas pilavi kafkasya da yaşayan halkların ortak yiyeceklerinden birdir. Öyle ki kafkasya dan göç eden halklar, Örneğin Tatarlar, Ahıska Türkleri gibi düğünlerde mevlütlerde kınalar sürekli halka dağıtmak için kafkas pilavı yaparlar. Dev kazanlar da yapılan bu pilavlar halka dağıtılır.
Kimisi tavuk eti kullanırken kimisi kuzu veya dana eti tercih eder.
Kafkas Pilavımızın yapımına geçelem Afiyet olsun..
*2 su bardağı Tel Şehriye
*400 gr kuşbaşı doğranmış tavuk eti
*1 adet kırmızı dolmalık biber
*1 adet sarı dolmalık biber
*1 kase haşlanmış bezelye
*2 su bardağı tavuk suyu
*1 yemek kaşığı margarin
*Tuz
*Karabiber
Öncelikle Margarin tencereye alınıp ısıtalım iyice erisin.. Daha sonra Üzerine tel şehriye dökün rengi dönünceye kadar kavrun ve ocağı kapatın
Başka bir tencerede margarin erin. Küp şeklinde doğradığımız biberleri ekleyelim.Tavuk etleri eklenip, etler yumuşayıncaya kadar pişirilir. Tavuk etinin üzerine kavrulmuş şehriye ve haşlanmış bezelye eklenip karıştırılır. Sıcak tavuk suyu, tuz ve karabiber eklenip karıştırılır. Daha sonra tencerinin altını iyice kısın ve içinde kalan suyun çekmesini bekleyin.
Su iyice çekilince ocağın altını kapatın ve 15 dakika demlemeye bırakın afiyet olsun :)
KAFKAS PİLAVI NASIL YAPILIR ? KAFKAS PİLAV TARİFİ ?
Reviewed by Yazar
on
20:05
Rating:
