Yaş Maya Maskesi Nasıl Yapılır - FAYDALARI

Maya, kozmetik ürünlerinin hızlı üretimiyle birlikte kozmetik firmalarının dikkatini çekmiştir. Bu yazımızda sizlere 4 Adet Maya Maskesi Tarifi vereceğiz hangisini tercih ederseniz onu kullanabilirsiniz.
Mayanın içerdiği yüksek oranda B2 ve B6 vitaminleri hem saça yapılan maskeler de hemde yüze yapılan maskelerde onarıcı ve temizleyici bir etki göstermiştir. Bu nedenle Maya maskesi tarifini sizlerle paylaşarak kullanımınıza sunuyoruz.
Maya Maskesi Tarifi

Maya maskesi nasıl yapılır siye soracak olursanız isterseniz önce Maya Maskesinin faydalarından bahsedelim ve daha sonra tarifimize geçelim. Maya maskesi içinde barındırdığı yüksek oranda protein ve vitaminlerle, ölü hücrelerin yenilemesine ve temiz bir cild görünümüne kavuşmanıza yardımcı olur.

MAYA MASKESİ FAYDALARI NELERDİR ?


  • Aşırı yağlanmadan oluşan yağları temizler, duruluk hissi verir.
  • Kapalı gözenekleri açar. Gözeneklerde biriken kiri temizler ve gözeneklerin nefes almasını sağlar.
  • Akne ve sivilce oluşumunu engelleyerek kızarıklığı önler
  • Hücre yenilenmesini hızlandırarak hücrelerin ihtiyacı olan proteini karşılar.
  • Kırışıklık oluşumunu engeller ve gergin bir yüz hatı oluşturur.
  • Yüzde ki sarkmaları önler.
  • Soğuk ve sıcaktan etkilenen yüzler için onarıcı bir kür görevi görür.
  • Saçlar içinse Gerekli olan B türü vitaminleri karşılayarak güçlenmesini dolgunlaşmasını sağlar.

1) Sütlü Maya Maskesi Nasıl Hazırlanır ?

Yaş Maya Maskesi Tarifi

1 çorba kaşığı Yaş Maya ve 1 çorba kaşığı günlük taze sütü bir kaba koyarak karıştırın, elde ettiğiniz kürü ellerinizle yüzünüze masaj yaparak sürün. Maya Maskesi kuruduktan sonra ılık su ile masaj yapar gibi yine yıkamaya başlayın ve en sonunda yüzünüzü bol ılık su ile yıkayın güzelce durulayın.


2) Sade Maya Maskesi Nasıl Yapılır ? 

2 Çorba Kaşığı Yaş maya ve 1 çorba kaşığı ılık suyu karıştırın ve elde etiğiniz karışımı yedire yedire masaj yapar gibi yüzünüze sürün. Kuruyan maya çok bekletilmeden yine masaj yaparak yıkanmalı daha sonra bol ılık su ile durulanmalı.

3) Ballı Maya Maskesi Nasıl Hazırlanır ? 


1 Tatlı kaşığı yaş maya, 1 çorba kaşığı süt ve 1 tatlı kaşığı balı ezerek güzelce karıştırın, elde edilen kürü yüzünüze sürün ve kurumasını bekleyin. Maya maskesi kuruduktan sonra ılık su ile yıkarayarak temizleyin.


4) Limonlu Maya Maskesi nasıl yapılır ?


1 çorba kaşığı yaş maya ve 1 tatlı kaşığı taze sıkılmış limon suyunu karıştırın ve cildinize sürün Maske cildinizde kuruduktan sonra ılık su ile cildinizi ovarak temizleyin. Şunu da yeri gelmişken belirteyim aynı limonlu diğer cilt maskelerinde olduğu gibi limonlu maya maskesini kullandıktan sonra da güneşe çıkmayın, çıkmanız gerekirse de yüksek koruyucu faktörlü güneş kremi kullanın.
Yaş Maya Maskesi Nasıl Yapılır - FAYDALARI Yaş Maya Maskesi Nasıl Yapılır - FAYDALARI Reviewed by Yazar on 17:09 Rating: 5
Blogger tarafından desteklenmektedir.