Yaprak Sarması Nasıl Yapılır? - Basit

Misafirlerinize sunacağınız leziz yaprak sarma tarifi ile karşınızdayız. İnce ince sarılmış tadı tam ağzınıza layık çocuklarımızın da beğeniyle, iştahla yediği yaprak sarması nasıl yapılır sizlere yazımızda bahsettik. Size verdiğimiz bu tarifle ister evinizde ailenize istese misafirlerinize ikram edebilir Yaprak sarmasının tadından da sonra derece emin olabilirsiniz. 

Hanımlar hepimizin yaparken uzun uzadıya vakit harcadığı ama yerken de tadına doyamadığı Yaprak Sarması tarifi sizlerle. Buyurun Misafirler geldiğinde sofranın baş köşesine koyduğumuz  yaprak sarması tarifine geçelim.

Yaprak Sarması Malzemeleri.


  • 2 adet orta boy Soğan
  • 2 bardak pirinç ( kırık ya da baldo fark etmez)
  • 1 adet domates
  • Yaprak
  • 2 kaşık domates salçası
  • Zeytin yağı
  • Yeşillik ( dereotu-kinzi)

Yaprak sarması Tarifi


Yaprak Sarması Nasıl Yapılır ?

Öncelikle yaprakları sıcak su da bekletip bildiğiniz gibi tuzunu alıyoruz. Ben soğanları el rondosuyla ince kıyım doğrayıp içine domates rendesi ve salça ekliyorum sonra yeşillik olarak dereotu ve bir iki yaprak reyhan ekliyorum.
Pirinçleri yıkayıp nişastanın akmasını sağlıyoruz.
Hepsini karıştırıp icimizi hazırlıyoruz.
Yaprakları saplarından ayırıp sapları tencerenin dibine koyuyoruz.
Yaprakları içlerle birleştirip sarmamızı hazırlıyoruz üzerine tüm sarmaları kaplayacak şekilde su ve salça ekliyoruz. Üzerine tabakla kapatıyoruz, yaprakların açılmaması için.
Afiyet Olsun.
Yaprak Sarması Nasıl Yapılır? - Basit Yaprak Sarması Nasıl Yapılır? - Basit Reviewed by Feridenin Dünyası on 22:15 Rating: 5
Blogger tarafından desteklenmektedir.