Hindi Dolma Tarifi / Fırında Hindi Tarifi

Hindi Dolma Tarifi / Fırında Hindi Tarifi

Hanımlar yeni tarifimiz Hindi Dolma Nasıl yapılır. Yılbaşı aksamlarının vazgeçilmez yemeği Hindi Dolma. Hem sunum hem de tat acısından harika bir yemek. Hindi olmasa bile bütçesi el vermeyen insanlar için tavuk eti de yapabilirsiniz.

Benim hem kardeşimin doğum günü hemde yılbaşı münasebetiyle menüme aldığım bir yemek. Hindi Dolma oldukça da doyurucu bir yemek. Hindi Dolma Tarifi aşağıda sizler için.





Hindi Dolma Tarifi 



Küçük boy hindi yıkanıp, süzülüp 3 kaşık yağda, tencerede arkalı önlü hafifçe kızartılır. 3-4 su bardağı su ve bir tatlı kaşığı tuz ile kaynadıktan sonra kısık ateşte haşlanır, soğumaya alınır. İki buçuk su bardağı pirinç, sıcak suda en az 20 dakika bekletildikten sonra, yıkanıp, süzülür. 3 kaşık tereyağında, 2 tatlı kaşığı toz şeker, 1 soğan, 1 biber, iki kibrit çöpü büyüklüğünde doğranmış havuç, bir yemek kaşığı çam fıstığı, 2 yemek kaşığı kuş üzümü, bir tutam tarçın, karabiber, bir tatlı kaşığı kuru nane ve pirinççiler ile birlikte, pirinçler şeffaflaşana kadar kavrulur. Varsa bir kase pişirilmiş ayıklanmış, kestane konulur. Bir tatlı kaşığı tuz ilave edilir. İki buçuk bardak kaynamış hindi suyu-su karışımı verilip, kaynadıktan sonra kısık ateşte pişirilir, soğumaya alınır. Soğumuş hindi limon ve tuz ile ovulup, hazırlanan pilav içine doldurulur. Gerekirse kapatılması için, ip veya kürdandan yardım alınır. Fırın kabına alınıp, üzerine pişirme kağıdı serilir. En üstü de folyo ile kapatılır. 250 derece fırında, hindiler iyice yumuşayana kadar pişirilir. Pişirmenin sonuna doğru, pişirme kağıtları açılıp, hindinin kızarması sağlanır.

 Yanına istediğiniz gibi aperatif yiyecekler koyarak servis edebilirsiniz. 




Bu tarifi Nurayca tariflerden almıştım. Sizlerde istediğiniz gibi yapıp misafirlerinize sunabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Hindi Dolma Tarifi / Fırında Hindi Tarifi Hindi Dolma Tarifi / Fırında Hindi Tarifi Reviewed by Feridenin Dünyası on 23:10 Rating: 5
Blogger tarafından desteklenmektedir.