Saray Sarması Tatlı Tarifi - Basit
Saray Sarması Nasıl Yapılır?
Eskiden pastanelerden satın alıp soframıza getirdiğimiz ve hep saray sarması nasıl yapılır siye düşündüğümüz bir tatlı biliyorum. Şimdi ise Saray burması tatlısı evlerde yapılır oldu. Ayrıca Şu sıralar çok rast geldiğim ve yeni gelin sunumlarının basında gelen Saray Sarmasının tarifini bende sizlerle paylaşmak istedim. Bende bir instagram sayfasında denk gelmiştim. Deneyin ve yorum olarak muhakkak bildirin.
- 1 lt. Süt
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı tozşeker
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1pk. Vanilya
- 1 tatlı kaşığı katı yağ
- Arası için;
- 1 poşet kremşanti
- 1 su bardağı soğuk süt
- Hindistan cevizi
- Yapılışı;
Saray Sarması Yapılışı
- Süt, şeker, un, kakao karıştırılarak orta ateşte kaynayana kadar pişirilir. Pişen muhallebiye tereyağı ve vanilya ilave edilip Mikserle 5 dk. Çırpılır. Fırın tepsisinin içine hindistan cevizi her yerine serpilir. Çırpınan muhallebi hindistan cevizi serpilen fırın tepsisine yayılır. Iyice soğuduktan sonra 1 su bardağı süt ile krem şanti çırpılır ve kakaolu karışımın üzerine yayılır. Bir gece yada 4-5 saat bekletilir. Dikdörtgen dilimler kesilip sarılır. Istenirse içine muz koyupta sarılabilir.... Not: Ben bu ölçüleri iki küçük fırın tepsisine yaptım.
Saray Sarması Tatlı Tarifi - Basit
Reviewed by Feridenin Dünyası
on
22:26
Rating: