Ayva Tatlısı Nasıl Yapılır? - Kolay Ayva Tatlısı Tarifi.

Ayva Tatlısı Nasıl Yapılır? - Kolay Ayva Tatlısı Tarifi.

Arkadaşlar merhaba Kış Aylarının vazgeçilmezi ayva ile neler yapabiliriz diye düşünenler buradaysa hemen Ayva Tatlısı Tarifi veriyorum. Misafir ağırlarken akşam  yemegi sonrası ya da misafi gittigimiz de kolayca yapabilecegimiz Ayva Tatlısı . Kalemler defterler açılsın demek isterdim ama o devirleri atlatalı çok oldu öyle değil mi😂 Devir teknoloji devri hemen ekran görüntüsü ile o tarifleri hem ölümsüzleştiriyoruz hem de unutulmaz hale getiriyoruz. Ah ahh o sayfa sayfa emek emek yazdığımız güzelim tarifler nerde. Benim resim dersim iç acıcı derecede iyi olsaydı eğer yapılış aşamasını ve ortaya nasıl sonuç çıktığını hemen tarifin altına çiziverirdim. Hep hayal ederdim ama sadece hayal de kaldı. Teknoloji aldı başını gitti şimdilerde instagram da kayıt etme butonu geldi. Unutmamak için nerdeydi diye aramamak için şıp diye kaydediyoruz elimizin altında kalıyor. Neyse bu kadar çene yeter diyelim ve hemen ağızda inanılmaz tat bırakan Ayva Tatlısı Tarifimize geçelim.

Ayva Tatlısı Nasıl Yapılır 

Malzemeler

4 orta boy ayva
3.5 çay bardağı toz şeker
1 su bardağı nar suyu ve ya yarım bardak nar taneleri
1 paket krem şanti
Süslemek için antep fıstığı

Yapılışı

Ayvaları soyarak ortadan ikiye ayırıyoruz ve içini temizliyoruz. Çekirdeklerini ve kabuklarını tencerenin dibine yayıyoruz.
Ikiye böldüğümüz ayvaları tencereye dizerek şekeri üzerine yayıyoruz.
Nar suyunu veya tanelerini de ayvaların üzerine gezdirerek ocağa koyuyoruz.

Krem santiyi pişen ayvaların üzerine şekilli olarak sıkıyoruz.
Üzerine de antep fıstığı serperek servise hazır hale getiriyoruz.

Afiyet olsun 😍
Ayva Tatlısı Nasıl Yapılır? - Kolay Ayva Tatlısı Tarifi. Ayva Tatlısı Nasıl Yapılır? - Kolay Ayva Tatlısı Tarifi. Reviewed by Feridenin Dünyası on 21:37 Rating: 5
Blogger tarafından desteklenmektedir.