Tavuk Sote Tarifi ? Tavuk Sote Nasıl Yapılır ?

TAVUK SOTE TARİFİ ve YAPILIŞI

Ev davetlerinin, kadın günlerinin ve akşam yemeklerinin olmazsa olmazı tavuk sote nin tarifini sizlerle paylaşacağım.
Tavuk sote bol vitaminli bol etli olup çocuklarında çokça sevdiği bir yemek türüdür.
artık lüks mekanların en pahalı menüsü olan Tavuk sote sosyetede ve zengin kesimde de oldukça rağbet görmeye başladı.


Tavuk Sote her evde bulunan malzemelerle kolayca yapılması nedeni ile çoğu ev hanımının tarifleri arasında yer alır.

dilerseniz buyurun Tavuk Sote Tarifimize geçelim

Tavuk Sote İçin Malzemeler:



  • 600 gram
    fileto tavuk göğsü
  • 1 adet
    büyük boy kuru soğan
  • 2 diş
    sarımsak
  • 3 adet
    orta boy yeşil biber
  • 1 adet
    orta boy kırmızı biber
  • 3 adet
    orta boy domates
  • 1 çay kaşığı
    ince çekilmiş deniz tuzu
  • 1/2 çay kaşığı
    taze çekilmiş tane karabiber

    Servisi için:

  • 1/4 demet
    maydanoz


    Püf Noktası

    Tavuk soteyi, yanmaz/yapışmaz tabanlı geniş bir tavada hazırlıyorsanız yağ kullanmayın. Aksi takdirde çok az miktarda (örneğin 1 tatlı kaşığı), yanma derecesi yüksek bir çeşit sıvı yağ kullanın. Sote tavası ve kullandığınız yağı önceden kızdırın. Sote edilen doğranmış kabuksuz domates ve biberler suyunu salacağı için ekstra su kullanmayın. Ocaktan aldığınız soteyi, arzu ettiğiniz kuru ve taze baharatlarla tatlandırabilirsiniz. Sebzelerin sulanmaması için ısıyı eşit dağıtan ve geniş tabanlı bir tava kullanın. Kullanacağınız et ve sebzelerin aynı sürede pişmeleri için eşit boyutlarda olmasına özen gösterin. Maydonozları tavuk sotenize ilave ettikten sonra ocaktan hemen alın. Aksi takdirde maydanozlar kararacaktır.

    Nasıl Yapılır?

    1. Fileto tavuk göğüslerini uzun ince şeritler halinde kesin. Kuru soğanı ince piyazlık doğrayın. Sarımsakları ince ince dilimleyin.
    2. Ortadan ikiye kesip çekirdekli kısımlarını temizlediğiniz yeşil ve kırmızı biberleri jülyen şeklinde kesin. Kabuğunu soyduğunuz domatesleri küp şeklinde doğrayın.
    3. Doğranmış fileto tavuk göğüslerini ince çekilmiş deniz tuzu ve taze çekilmiş tane karabiberle pişirme işleminin hemen öncesinde tatlandırın.
    4. Geniş ve yanmaz/yapışmaz tabanlı döküm bir tavayı yüksek ateşte ısıtın. Kızgın tavaya öncelikle tavukları alıp aralarda sallayarak yüksek ateşte soteleyin.
    5. Piyazlık doğranmış kuru soğan ve sarımsak ilavesiyle soteleme işlemini sürdürün.
    6. Doğranmış renkli biberler ve domatesleri hemen sonrasında katıp tavayı sallayarak yüksek ateşte soteleme işlemine devam edin.
    7. Yüksek ateşte, kısa sürede pişen soteyi servis tabaklarına paylaştırın. Tek tek ayıklayıp incecik kıydığınız maydanoz yaprakları eşliğinde sıcak olarak servis edin.

      Afiyet olsun..

Tavuk Sote Tarifi ? Tavuk Sote Nasıl Yapılır ? Tavuk Sote Tarifi ? Tavuk Sote Nasıl Yapılır ? Reviewed by Yazar on 18:46 Rating: 5
Blogger tarafından desteklenmektedir.