Napolyon Pasta Tarifi - Napolyon Tort

Arkadaşlar tadı damağınızda kalacak Napolyon Pasta Tarifi - Napolyon Tort Tarifi ile karşınıza geldim. Kat kat görünümü ile ve tadı ile mest olacaksınız. Farklı bir tat ve farklı olmasına rağmen yabancılık çekmeyeceğiniz tat da bir pasta. Misafirleriniz için hem harika bir ikram hem de özel günlerinizde hem de dogum günleri için pasta niyetinde yapabilirsiniz.
Diyeceksiniz ki Napolyon Pasta da ne.
Hemen merakları gidereyim ve ince detayına kadar anlatıp güzel bir görselle size tarifimi sunayım.
Öncelikle Napolyon Pasta Tarifi Nasıl bi tarif onu anlatayım.
Napolyon  Pasta yufka ile kat kat elde edilen ve aralarına krema ekleyerek yapılan Azerbaycanın ünlü bir pastası.

Bende orda doğmuş biri olarak oralı olmasam da memleketim görürüm severim.
Her detayı ayrı bir güzeldir oraların
Ekmekleri etli yemekleri ve heleki bizim Antep baklavamız kadar meşhur baklavaları.
Merak edenler için önceki tariflerde paylaştığım baklava tarifi linkini hemen alta bırakıyorum.
Neyse gelelim bu güzelim Napolyon Pasta Tarifi için gerekli malzemelere.

Napolyon Pasta Tarifi 


Napolyon Pasta Tarifi
👌🍰
Hamuru için ;
600 q un
250 q yağ
2 yumurta
1sb. Soguk su
1 Çay kaşığı  sirke ve kabartma tozu,vanilya, 1 cimdik tuz
Yağı una batira-batira rendenin iri gözünden gecirin.Çatalla unu eze eze yedirin .Yumurta, su, sirkeyi kenarda karıştırıp yağlı una ilave edip hamur yoğrulur.Buzdolabinda 30 dakika bekletilir..Sonra 15 beze elde  edip tekrar buzdolabina konulur. Bezeleri bir bir buzdolabından  çıkarıp  oklava ile yufkadan biraz kalın açarark çatal ile birkaç darbe yapalım. 200 dereceli fırında pişirelim.. Oklava ile açarken az un kullanalım. Ve fırında pişirken yufka ile aynı renkte olmasına dikkat edelim.

Krema Malzemeleri ve Yapılışı
2 sb süt, 1 adet yumurta, 3 yemek kaşığı un, 2 sb. Toz şeker  ekleyerek kremayı ocakta pişirelim. Tam soğuduktan  sonra 350 qr margarin ekleyelim ve tekrar karıştıralım.



Napaleon tortu👌🍰
Xəmir üçün;
600 q un
250 q yağ
2 yumurta
1st.soyuq su
1x/q sirkə və qabartma tozu,vanil,azca duz.
Yağı una batira-batira rəndənin iri gozunden kecirilir.Çəngəllə tez-tez ovuntu halina getiririk.Yumurta, su, sirkə qıraqda qarışdırılır yağlı una əlavə edilib tez xəmir yoğrulur.Soyuducuda 30 deqiqe saxlanilir.Sonra 15 kunde edib qoyuruq yeniden soyuducuya.Kundeleri bir bir soyuducudan cixarib yayib cengelleyib 200 dereceli sobada biwiririk.(yayanda undan az istifade edilir)
Krem; zavarnoy
2 st süd, 1 ədəd yumurta, 3 x/q un, 2 st şəkər tozu qarışdıraraq bişiririk. Tam soyuduqdan sonra 350 qr kərə yağı qatılır.

Napolyon Pasta Tarifi - Napolyon Tort Napolyon Pasta Tarifi - Napolyon Tort Reviewed by Feridenin Dünyası on 21:25 Rating: 5
Blogger tarafından desteklenmektedir.