Lahmacun Nasıl Yapılır? - Lahmacun Tarifi

Lahmacun  Nasıl  Yapılır? Malzemeleri Neler ?


Lahmacun Tarifiyle geldim karşınıza hemen merak edin Lahmacun Nasıl Yapılır? Lahmacun Malzemeleri Neler ? Diye.
Bende et yemen biri olarak birçok kişinin lahmacuna  hayır diyemeyecegini bildiğim için bu tarifi sizlerle paylaşma gereği duydum.
Evinizde kolayca yapabileceğiniz bir Lahmacun Tarifi bu tarif.
Misafirlerinize bile yaparak kolayca ikram edip yeşilliği bol bir salata ve limonla sunum yapabilirsiniz.
Sıradaki paylaşımlarda size farklı tarifler sunacağım merakta kalın.




Evde Fındık Lahmacun... Parmaklarınızı yiyeceksiniz... 

MALZEMELER
500 gram orta yağlı dana kıyma 
2 adet orta boy kuru soğan
2 adet domates 
4 diş sarımsak 
2 adet kırmızı biber 
2 adet yeşil biber 
Yarım demet maydanoz
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı domates salçası 
1 yemek kaşığı biber salçası 
1 tatlı kaşığı toz biber 
1 tatlı kaşığı kimyon 
1 tatlı kaşığı karabiber 
Tuz .
.

EKMEK HAMURU TARİFİ
 Yorulmadan yapmak isterseniz mahalle fırınınızdan 3 adet ekmek hamuru alırsanız ki ben öyle yaptım çok rahat ederseniz... ben yine tarifini veriyorum 😊👌👍 Malzemeler
350 gr un (3,5 su bardağı)
5 gr yas maya (tepeleme 1 çay kaşığı )
1 çay kaşığı şeker 
1 tatlı kasigi tuz
250 ml  su . 
Yapilisi: mayayi suda eritelim, tuz ve unu ilave edip  hamurumuzu elimizle yoğuralım.. elimize yapışmayacak kıvama geldikten sonra  strec folyo ile  üzerini kapatalım ve yaklaşık yarım saat  kadar bekleyelim.. mayası gelen hamurumuzdan , avuç içi kadar beze yapalım, bezeler kurumasin diye üzerine kagit havlu yada ekmek bezi  koyup , bu sekilde 10-15 dk daha bekletelim… . .
.
.
YAPILIŞI 
İç harç icin malzemelerimizi , soğan , sarımsak , kabuklarını soyduğumuz domates , saplarından ayırdığımız maydanoz , kırmızı ve yeşil biberlerimizi , sırasıyla robottan çekiyoruz. Robottan çektiğimiz malzemelerimizi , boş bir karıştırma kabına alıp , üzerine , kıymamızı , domates ve biber salçamızı , baharat , tuzu ve sıvı yağı ekleyip iyice karıştırıyoruz . Bütün malzemeler güzelce karıştıktan sonra iç harcımız hazır . Şimdi yapmamız gereken bezeler halindeki hamurumuza sekil vermek ; tezgaha un serpelim, hamuru elimizle biraz büyültelim, sonra merdane yardimi ile yuvarlak ince bir hamur elde edelim. Yağlı kağıt koyduğumuz fırın tepsimize açtığımız hamuru koyalım ve üzerine hazırladığımız iç harcı hamurda hiç boş yer kalmayacak şekilde ince bir tabaka olarak yayalım . Bir tepsiye 4 adet lahmacun sığabiliyor siz istediğiniz büyüklükte yapabilirsiniz . Hazırladığımız lahmacunları önceden ısıttığımız 200 derecelik fırına veriyoruz lahmacunlar 9-10 dk’da pişiyor. 

Ikıncı lahmacun tarifini de sizlerle paylaşmak istiyorum. Istediğinizi deneyerek güzel sonuçlar alabilirsiniz.

@zubeydemutfakta hanıma teşekkürker
Lahmacun sevenler buradaysa hadi tarife geçelim.💓
.. ➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
LAHMACUN
(Yaklaşık 20 adet için)

2,5 su bardağı ilik su
Yarım su bardagi ilik süt
1 yemek kaşığı maya
1 yemek kasigina yakın tuz
1 yemek kaşığı şeker
7-7,5  su bardağı un

İç harci
400-500 gr kıyma
3 adet yeşil biber
2 adet kuru soğan 
Maydonoz (yarim bağ kadar)
2 yemek kasigi salça (yarisi biber salçası)
3 adet domates (büyükse 2 tane)
1 çay bardagi siviyag(kıyma yagliysa daha az koyun)
Karabiber 
Pulbiber 
2-3 diş Sarimsak
Tuz

Hazirlanisi:
İlik süt ve suyu yoğrulacak kaba alin. Mayayi ve şekeri  koyun ve 5 dk bekleyin. Unu  azar azar kontrollü ekleyin. Tuzu da koyun. Ele çok az yapisan bir kivami olmalı.(Lütfen hamuru iyi yoğurun.  Güzel bir hamur için bu şart👌) İyice yoğurduktan sonra üzerini kapatın. Bir saate yakin mayalansin. O arada iç harcini hazirlayin. Kiyma hariç diğer malzemeleri robotta parcalayin (Robot yoksa çok küçük doğrayın.  Domatesi rendeleyin) Sonra kiymayla karistirin. Uzerini kapatip dinlenmesi için dolaba koyun. Mayalanan hamuru alin. Hamuru acacaginiz yere az un serpin. Mandalina büyüklüğünde bezeler yapin. Bezelerin üzerini örtün kabuklanmasin(Ben video çekerken actim sonra örttüm😅). Birisini alin tava büyüklüğünde acin. Acarken un kullanin. Büyük tava da pisirmeniz iyi olur. (Kucuk tava icin bezeleri daha küçük yapin). Kiymali harci ince sürün. Tavaya koyun. Uzerini kapakla veya folyoyla kapatabilirsiniz. (Kapak ta oluşan buharı arada silin lahmacunlarin üzerine gelmesin! )
4-5 dakika Kisik ateşte pişirin. Sonra atesi hafif arttitip altinin kizarmasini sağlayin. Pişen lahmacunu bir tabağa alin ve MUTLAKA üzerini kapatin. Basta hafif gevrek gibi ama pisenleri üst üste koydukça ve üzerini kapatinca yumuşak oluyor. Tüm bezeler bu şekilde pişirilip üst üste konularak üzeri örtün. 
Afiyet olsun


Lahmacun Nasıl Yapılır? - Lahmacun Tarifi Lahmacun Nasıl Yapılır? - Lahmacun Tarifi Reviewed by Feridenin Dünyası on 20:29 Rating: 5
Blogger tarafından desteklenmektedir.