Katlı Pasta Yapımı - 3 Katlı Yaş Pasta Nasıl Yapılır ?
Klasik pasta tariflerinden ve pastanelerden aldığımız mide bulandıran kremşantiye boğulmuş pastalardan sıkıldıysanız çok doğru adrestesiniz, bu yazımda sizlere katlı pasta nasıl yapılır onu anlatacak ve verdiğim bilgilerle harika bir 3 katlı yaş pasta tarifini de öğrenmiş olacaksınız.
Eğer çocuklarınız varsa katlı pasta yaptığınızı görüp daha çok heyecanlanacak ve üç katlı yaş pastanın her katına pasta mumları koyarak ışıl ışıl bir görünüme kavuşturacaksınız. Katlı pasta yapımı esnasında dikkat etmeniz gereken konulardan bahsettim kalıpları ister büyükten küçüğe olarak alın isterseniz aynı boyda pişirdiğiniz pasta keklerini daha sonra keserek küçültün ve katlı pasta görünümüne sokun.
Katlı Pastalar yapmanın en güzel yanı da yapımının gayet basit olması aynı zamanda kalabalık organizasyonlar için bulunmaz bir nimet olmasıdır. 3 Katlı bir pasta bir organizasyonda en az 50 kişiye yetebilir. Tadımlık verildiği zaman daha çok kişiye de yetebilir. Şimdi geçelim Katlı yaş pasta tarifimize.
3 Katlı Yaş Pasta Yapmak İçin Gereken Malzemeler:
Pandispanyasını Hazırlamak için
Ara kreması için;
Pastanın Üzeri için;
Üç Katlı Yaş Pasta Yapımı için;
Yumurtalar mutlaka oda sıcaklığında olmalıdır. Yumurtaları şeker ile köpük köpük oluncaya kadar çırpıyoruz. Ardından diğer malzemeleri ekleyip yağlanmış kelepçeli kabımıza boşaltıp 180 derece önceden ısıtılmış fırında kabarıp kürdan batırınca temiz bir şekli de çıkıncaya kadar pişiriyoruz. Ara kreması için ilk sütü sonra margarin hariç diğer malzemeleri koyup göz göz oluncaya kadar pişiriyoruz. En son margarini ekleyip soğumaya bırakıyoruz. Ardından soğuyan kekimizi 3 eşit parçaya ayırıp kekleri süt ile ıslatıp kremasını sürüm en sonda krem şantiyi pastamızın üstüne sıvayıp çikolatayla süslüyoruz.
Ve artık sunum yapılmaya hazır şimdiden afiyet olsun diyoruz..
Eğer çocuklarınız varsa katlı pasta yaptığınızı görüp daha çok heyecanlanacak ve üç katlı yaş pastanın her katına pasta mumları koyarak ışıl ışıl bir görünüme kavuşturacaksınız. Katlı pasta yapımı esnasında dikkat etmeniz gereken konulardan bahsettim kalıpları ister büyükten küçüğe olarak alın isterseniz aynı boyda pişirdiğiniz pasta keklerini daha sonra keserek küçültün ve katlı pasta görünümüne sokun.
Katlı Pastalar yapmanın en güzel yanı da yapımının gayet basit olması aynı zamanda kalabalık organizasyonlar için bulunmaz bir nimet olmasıdır. 3 Katlı bir pasta bir organizasyonda en az 50 kişiye yetebilir. Tadımlık verildiği zaman daha çok kişiye de yetebilir. Şimdi geçelim Katlı yaş pasta tarifimize.
3 Katlı Yaş Pasta Yapmak İçin Gereken Malzemeler:
Pandispanyasını Hazırlamak için
- 5 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2 çorba kaşığı kaynar su
Ara kreması için;
- 3 çorba kaşığı nişasta
- 2 çorba kaşığı un
- 3 su bardağı süt ( kıvamına göre ayarlayabilirsiniz)
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 su bardağı şeker
- 1 paket vanilya
- 1 çorba kaşığı margarin
- Birkaç parça çikolata
Pastanın Üzeri için;
- Krem şanti
- Süt
- Çikolata
Üç Katlı Yaş Pasta Yapımı için;
Yumurtalar mutlaka oda sıcaklığında olmalıdır. Yumurtaları şeker ile köpük köpük oluncaya kadar çırpıyoruz. Ardından diğer malzemeleri ekleyip yağlanmış kelepçeli kabımıza boşaltıp 180 derece önceden ısıtılmış fırında kabarıp kürdan batırınca temiz bir şekli de çıkıncaya kadar pişiriyoruz. Ara kreması için ilk sütü sonra margarin hariç diğer malzemeleri koyup göz göz oluncaya kadar pişiriyoruz. En son margarini ekleyip soğumaya bırakıyoruz. Ardından soğuyan kekimizi 3 eşit parçaya ayırıp kekleri süt ile ıslatıp kremasını sürüm en sonda krem şantiyi pastamızın üstüne sıvayıp çikolatayla süslüyoruz.
Ve artık sunum yapılmaya hazır şimdiden afiyet olsun diyoruz..
Katlı Pasta Yapımı - 3 Katlı Yaş Pasta Nasıl Yapılır ?
Reviewed by Yazar
on
15:58
Rating: