En İyi 10 Hint Filmi / En Güzel Hint Bollywood Filmleri

En İyi 10 Hint Film / En Güzel Hint Filmleri


Merhabalar. Bugün sizler için Hint filmi fanatiği olarak gönlüme taht kurmuş ve herkes tarafından çok sevilen en iyi Hint filmlerinin  listesi sunacağım.
Hint Filmleri listesi işte sizlerle o güzel yorumlarınızı ve görüşlerinizi yorum kısmına eklemeyi unutmayın..
Eşinizle çocuklarınızla rahatlıkla izleyebileceğiniz bu En iyi Hint filmleri dünya film sahnesine damgasını vurmuş her kesitinden her sözcüğünden etkileneceğiniz güzellikte. İzledikten sonra uzun yıllarca unutamayacağınız, etkisinden çıkamayacağınız bu Hint filmlerini daha önce izlemediyseniz ben bunu neden daha önce izlemedim diyeceksiniz.

Amerika da çekilen filmlerin platosuna nasıl HollyWood deniyorsa bu hint filmlerinin çekildiği yere de BollyWood denir, Bir nevi hollywood stüdyolarına rakip olarak çıkmıştır. İnanın Bu Bollywood filmleri en az Amerikan filmleri kadar etkileyici ve izleyiciler tarafından beğeni oranı çok yüksek.

Eğer bir yerde Bollywood filmleri duyarsanız Hint filmlerinden bahsettiğini anlamış olacaksınız. Amir Khan'ın yapımcılığını ve senaristliğini üstlendiği filimlerden özellikle hoşlacanağınızı ve beğeneceğinizi düşünüyorum. Hindistanın en büyük yapımcılarından biri olan Amir Khan aynı zamanda yazdığı ve yönettiği filmlerde baş rol oynayarak Hint Film Sektörüne büyük değer katıyor. 

Sizler İçin Derlediğim en iyi Hint filmleri arasında En iyi Amir Khan Filmleri de bulunuyor. Şimdiden iyi seyirler dilerim..
  

En İyi 10 Hint Filmi / En iyi 10 Bollywood Filmi
1. Kal ho na ho

8.4

Kal Ho Naa Ho Film Konusu

The indian love story diye sloganı bulunan 2003 yapımı karan johar-nikhil advani filmidir.aşkın ne zaman nerde geliceği,hayatının aşkının aslında başucunda olup da farketmediğin,sevmenin sevdiğini mutlu görmek olduğunun,ne kadar zorda olsa aşkını başka birine aşık etmenin,aşka bazen bir ömürün yetmediğinin,insanların her zaman eşinin iyi bir arkadaş olmasının istediği fakat en iyi arkadaşının eşin olabileceğini bize gösteren filmdir.

2. My name is Khan
8.6

Film, kabiliyetsiz(hasta) bir adamın sakatlığa, güçsüzlüğe karşı yaptığı savaşını anlatmıyor. Hasta adamın, tüm dünyada olan Terör, Savaş, Nefret ve Düşmanlığa karşı yaptığı savaşı anlatıyor. [...] My Name is Khan filmi aynı zamanda Islam'ıda ele alıyor. Islam'ı ve dünyanın Islam'a bakış açısını ele alıyor. Fakat taraf tutmadık. Biz sadece iyi insanların ve kötü insanların var olduğunu söylemeye çalışıyoruz. Kötü Hindular, iyi Hindular, kötü Hristiyanlar, iyi Hristiyanlar olmaz. Ya iyi bir insanızdır, ya da kötü bir insanızdır. Din kriter değildir, insanlık kriterdir .

3. Ek The Tiger 
8.4
Filmin konusu
Hint sineması Bollywood'un ünlü yıldızları Salman Khan ve Katrina Kaif'in başrolünü paylaştığı "Ek Tha Tiger (Bir Zamanlar Tiger)" filminin aksiyon sahneleri Mardin'de çekiliyor. Tarihi yapısıyla Türkiye'de çok sayıda film ve diziye ev sahipliği yapan Mardin'in bu zenginliği yabancı yönetmenlerin de ilgisini çekmeye başladı. Hint sinemasının ünlü yönetmeni Kabri Khan, Salman Khan ve Katrine Kaif'in başrolünü paylaştığı "Ek Tha Tiger (Bir Zamanlar Tiger)" filminin bazı aksiyon sahnelerinin çekimi için Mardin'i seçti. Aralarında Türkiye'nin de bulunduğu 4 ülkede çekilecek ve aynı anda 25 ülkede gösterime girecek filmin, bazı sahnelerinin de İstanbul ve Antalya'da çekildiği bildirildi. Filmin Türkiye'deki yapımcısı Birsin Çolakoğlu Gandolf, Hintli ve Pakistanlı iki ajanın aşk hikâyesini konu alan filmle ilgili "Çatıları, dar sokakları ve ara sokakları kullanıyoruz. Mardinli vatandaşlarımızı da yan karakterlerde oynatıyoruz" dedi. Vali Turhan Ayvaz da "Başbakan Tayyip Erdoğan Mardin'i ziyaret ettiği zaman tarihi kentti Mardinwood'a çevirmek ve film platosu haline getirmek için projesini açıklamıştı" hatırlatması yaptı. 
( Sabah Gazetesi)


4. Hichki

8.6
 Hichki Konusu

Hıçkırık problemi olan genç bir kadının öğretmen olma hayali ile başlayan film sonrasında akrabaları ve babası tarafından bu hayalinden vazgeçerilmek istenmektedir.
Fakat genç kadın hayallerine tüm zorluklara rağmen göğüs gerer ve pes ettiği yerden hayatı yeniden başlar.


5. Sanam Teri Kasam

8.2

Saru kendini çirkin gören ve kimsenin onu sevmeyeceğini düşünen bir kızdır, Inder ise 8 yılın ardından hapisten çıkmış ailesinden uzak yaşayan başıboş bir adamdır. Saru bir yanlış anlaşılma sonucu babasının evinden kovulur ve ona yardım eden tek kişi Inder'dir. Inder Saru'ya derin bir aşk beslemektedir ama sevdiği kadını kendi elleriyle başka biriyle evlendirmek zorunda kalır. Çünkü Saru'ya layık olmadığını düşünmektedir. Aşkı hep uzakta arayan Saru yanıbaşındaki aşkı görebilecek midir? Aşkı için aşkından vazgeçen bir adamın hikayesi şüphesiz hepinizin içinde bir sarsıntıya neden olacaktır


6. Fanaa


8.2

Fanaa Film Konusu
Zooni, görme engelli, çok güzel bir kızdır. Bir gün bir tur rehberi olan Rehan'la karşılaşır ve ona aşık olur. Gözlerinden ameliyat olduğu sırada Rehan'ı kaybeder. Rehan’ın öldüğünü sanmaktadır ama yıllar sonra bunun doğru olmadığını anlar.


7.Bajrangi Bhaıjaan 



8.7 mb

Sevginin Gücü Film Konusu
Pakistanlı konuşamayan küçük Shahida'nın (Harshaali Malhotra) annesi, Hindistan'da çocuğunun tedavi edileceğini öğrenir. Hindistan'a gidiş yolculuğunda küçük Shahida, annesini kaybeder. Hindistan'da Shahida'ya yardım edecek olan kişi ise Bajrangi Bhaijaan müridinden olan Pavan'dır. Pavan (Salman Khan) ile Shahida'nın yolları bakalım nasıl kesişecek ve Pavan, Shaihada'yı ailesine ulaştırabilecek midir?


8. Veer Zaara

8.5 mb


Sevginin Gücü Film Konusu
Pakistanlı konuşamayan küçük Shahida'nın (Harshaali Malhotra) annesi, Hindistan'da çocuğunun tedavi edileceğini öğrenir. Hindistan'a gidiş yolculuğunda küçük Shahida, annesini kaybeder. Hindistan'da Shahida'ya yardım edecek olan kişi ise Bajrangi Bhaijaan müridinden olan Pavan'dır. Pavan (Salman Khan) ile Shahida'nın yolları bakalım nasıl kesişecek ve Pavan, Shaihada'yı ailesine ulaştırabilecek midir?

9. Jap Tak Hai Jaan


8.4 mb

Jab Tak Hai Jaan Film Konusu

Samar Anand (Shah Rukh Khan) Hint Ordusu Bomba İmha Timi'nde görevli, güvenlik korkusu olmadan, bombaları etkisiz hale getiren bir Binbaşı'dır. Bir süre sonra Akira Rai (Anushka Sharma)'yı boğulmaktan kurtarır ve ona ceketini verir. Akira, ceketin içindeki hatıra defterini okumaya başlayınca, hikaye de başlar..


10. Ekvillain


8.7

The Villain Film Konusu
Goa kentinde yaşayan Guru (Sidharth Malhotra), Prahlad adlı bir politikacının yanında çalışmaktadır. Sessiz, duygusuz ve acımasız biri olan Guru, karanlık geçmişinden uzaklaşmaya çalışmaktadır. Günün birinde Aisha ile karşılaşınca hayatı değişir, onunla evlenmek ister ve Mumbai'ye taşınır. Ancak bir gün beklenmedik şekilde Aisha bir seri katilin kurbanı olunca Guru için yeniden bir dönüm noktası olacaktır
En İyi 10 Hint Filmi / En Güzel Hint Bollywood Filmleri En İyi 10 Hint Filmi / En Güzel Hint Bollywood Filmleri Reviewed by Feridenin Dünyası on 20:44 Rating: 5
Blogger tarafından desteklenmektedir.