Bazlama Nasıl Yapılır? - Kolay Bazlama Tarifi
Bazlama Nasıl Yapılır?
Kızlar merhabalar bugün size benim de çok beğendiğim bi tarifi paylaşacağım bu tarifi Nermin abladan almıştım instagramdan da kendisini takip ederek harika lezzetleri deneyip tadabilirsiniz.
Gelelim tarifimize
Malzemeler/ 11.12 tane bazlama çıkıyor
1 kutu sıvı krema /200 ml
1,5 su bardağı sıcak su /250 ml bardak 🥃 tam dolu değil
2 adet kesme şeker
2 tatlı kaşığı silme tuz
1 paket instant / veya bir paket yaş maya daha güzel oluyor
2 tatlı kaşığı kadar sıvı yağı
1 kg undan bir bardak eksik un kulandım
Yapılışı
Karıştırma kabına sıvı krema sıcak su maya tuz şeker sıvı yağ ilave edip karıştırılarak maya şeker eritilir yavaş yavaş un ilave ederek yoğurmaya başlanır iyice yoğurduktan sonra üzeri kapatılıp 1 saat mayalanmaya bırakılır mayalanan hamuru tezgaha un serpilerek portakal büyüklüğünde 11 adet beze alınır biraz un serperek oklava veya merdane ile acılır yarım santımdan biraz kalın acılmalı açtığımız hamurları yağlı kağıt veya sofra bezine koyalım üzerlerini örtelim 5.10 dakika bekledikten sonra teflon tavada Ocak üzerinde pişirelim afiyet olsun
Not ikinci video bazlananın kabarması için sık sık çevirmek lazım ocak ayarı 8 derecede pişirdim ben ocak ayarı ne yüksek olsun nede kısık ayar olsun 🙆♀️
Kızlar merhabalar bugün size benim de çok beğendiğim bi tarifi paylaşacağım bu tarifi Nermin abladan almıştım instagramdan da kendisini takip ederek harika lezzetleri deneyip tadabilirsiniz.
Gelelim tarifimize
Malzemeler/ 11.12 tane bazlama çıkıyor
1 kutu sıvı krema /200 ml
1,5 su bardağı sıcak su /250 ml bardak 🥃 tam dolu değil
2 adet kesme şeker
2 tatlı kaşığı silme tuz
1 paket instant / veya bir paket yaş maya daha güzel oluyor
2 tatlı kaşığı kadar sıvı yağı
1 kg undan bir bardak eksik un kulandım
Yapılışı
Karıştırma kabına sıvı krema sıcak su maya tuz şeker sıvı yağ ilave edip karıştırılarak maya şeker eritilir yavaş yavaş un ilave ederek yoğurmaya başlanır iyice yoğurduktan sonra üzeri kapatılıp 1 saat mayalanmaya bırakılır mayalanan hamuru tezgaha un serpilerek portakal büyüklüğünde 11 adet beze alınır biraz un serperek oklava veya merdane ile acılır yarım santımdan biraz kalın acılmalı açtığımız hamurları yağlı kağıt veya sofra bezine koyalım üzerlerini örtelim 5.10 dakika bekledikten sonra teflon tavada Ocak üzerinde pişirelim afiyet olsun
Not ikinci video bazlananın kabarması için sık sık çevirmek lazım ocak ayarı 8 derecede pişirdim ben ocak ayarı ne yüksek olsun nede kısık ayar olsun 🙆♀️
Bazlama Nasıl Yapılır? - Kolay Bazlama Tarifi
Reviewed by Feridenin Dünyası
on
21:11
Rating: