Tavuk Göğüsü Tatlısı Nasıl Yapılır ?
Tavuk Göğüsü Tatlısı Yapılışı ve Malzemeleri
Misafirlerinize veya ailenize özel bir günmüş gibi hissettirecek muhteşem tatlı tavuk göğsü nasıl yapılır yazımızda bahsettik.
Yapımının kolay olması sebebi ile fazla malzeme gerektirmeyen çok zaman almayan tatlımız bayanların en çok tercih ettiği tatlılar arasında.
Tavuk göğsü tatlısını ister misafirlerinize isterseniz ailenize rahatlıkla sunabilir damakta eşsiz tat bırakan lezzetiyle akıllarda kalıcı bir yer edine bilirsiniz.
![]() |
Tavuk Göğsü Tatlısı Nasıl yapılır ? |
Malzemeler:
- 5 su bardağı süt
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı şeker
- 1 çorba kaşığı nişasta
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı margarin yada tereyağı
Yapılışı:
Yalancı Tavuk Göğsü Tatlısı
Tencereye sütü, unu, şekeri, nişastayı ve vanilyayı ekleyip ocağa alalım. Kaynayana kadar karıştırıyoruz.
İstediğimiz koyuluğa ulaştıktan sonra ocaktan alıyoruz.
Margarin ilave edip mikserle çırpıyoruz. Pürüzsüz hale geldikten sonra ıslattığımız borcama döküyoruz. Oda sıcaklığına düştükten sonra buzdolabına alıp 2-3 saat dinlendiriyoruz. Üzerini tarçınla süsleyip servis yapabiliriz.
Size ve ailenize afiyet olsun ..
Tavuk Göğüsü Tatlısı Nasıl Yapılır ?
Reviewed by Unknown
on
22:11
Rating:
