Tatlı Yapmanın Püf Noktaları Nelerdir ?

Tatlı Yaparken dikkat edeceğiniz bazı püf noktaları ile tadına doyum olmayan lezzetleri ortaya çıkarabilirsiniz.

Geleneksel hamurlu ve sütlü tatlıları hazırlarken dikkat edeceğiniz kimi noktalar, tarifinizin daha lezzetli, kıvamında, sağlıklı olmasını sağlayacak. İşte öneriler…



Unla hazırlanan tatlıları hazırlarken

Revani, yoğurt tatlısı gibi tatlıların şerbetini iyice çekmesi için, piştikten sonra dilimleyip, şerbetini öyle dökmek daha iyi olur, ancak tatlı çok sıcakken dilimlenirse parçalanır.

Tereyağı kullanmak, tatlının lezzetini tam vermek adına gereklidir.
Tatlı pişirilip, şerbetlendikten sonra en az 4 saat dinlendirilip, daha sonra servis yapılmalıdır.
Tarifte ana malzeme veya süsleme amaçlı kullanılan kuru yemişler kavrulmamış, yani çiğ olmalıdır.
en içlerine çok az tuz katmak lezzeti arttırır.
Baklavaların kenarlarının ince olması için oklava ile açarken kenarlarına parmak uçlarınızla iyice bastırın.
Sütlü tatlı yaparken şekeri en son eklerseniz topaklanmayı önlersiniz.
Hamuru yoğururken suyu azar azar ekleyin. Birden bire eklenen suyun hamuru pütürlü yapacağını unutmayın.
Hamurun dinlendirilmesi sırasında altlarının yapışmaması, üstlerinin de kabuk tutmaması için dinlendirilecek yerleri unlayarak üzerini ıslak bir bezle örtün.
Hamurun merdane veya oklavayla açılışı sırasında hamurun hamur tahtasına, merdaneye veya oklavaya yapışmaması için bunların alt ve üstlerine un serpin.
Unun bozulduğunu bir kokunun belirmesi, kesik bir durum almasıyla anlayabilirsiniz.
Hamur açılan oklavanın hamura yapışmaması için ara sıra unlamak gerekir.
Un ve nişasta türü malzemeyi nereden kullanırsanız kullanın mutlaka elekten geçiriniz ki topak topak kalmasın.
Şerbet genelde bir ölçü şekere, bir ölçü su olarak kaynatılır, limon suyu eklenir. Şerbete eklenen limon, kesinlikle önceden katılmaz, çünkü önceden eklenirse, şerbetin tadını acılaştırır. Su ve şeker kıvam alınca eklenir.
Şerbete limon suyu eklemenin amacı, şerbetin kristalize olmasına engel olmaktır.
Şerbet ne fazla sulu, ne de fazla koyu olmalıdır, koyu olursa tatlı şurubu emmez katı olur, sulu olursa tatlının biçimi bozulur yumuşar.
Sıcak tatlıya sıcak şurup dökülmez. Ya tatlı soğuk olmalı ya da şurup soğuk olmalıdır, yani biri sıcak biri soğuk olmalıdır.
Ve en önemlisi o lezzetli tariflerimize kocaman bi kalp ve sımsıcak bi gülümseme eklemeyi unutmayalım :)

Tatlı Yapmanın Püf Noktaları Nelerdir ? Tatlı Yapmanın Püf Noktaları Nelerdir ? Reviewed by Unknown on 01:30 Rating: 5
Blogger tarafından desteklenmektedir.