ERİŞTE YEMEĞİ NASIL YAPILIR ?
ERİŞTE YEMEĞİ NASIL YAPILIR ?
ERİŞTE YEMEĞİ TARİFİ :
Malzemeler
- 1 paket erişte
- 1 adet büyük boy patates
- 1 tatlı kaşığı salça
- 1 adet orta boy kuru soğan
- 1 çay bardağı maydanoz
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- Pul biber
- Tuz
Tarif
- Eriştemizi, makarna yaparken kullandığımız bir tencerenin içerisine yerleştiriyoruz ve makarna yaparken kullandığımız kadar içine su koyarak haşlıyoruz.
- Eriştemiz haşlandıktan sonra süzgeçin içine alarak, suyunu süzüyoruz.
- Süzdükten sonra, soğanlarımızı yarım ay şeklinde doğruyoruz. Doğradıktan sonra tencerenin içine önce yağı döküyoruz, ardından doğradığımız soğanları içine yerleştirerek, pembeleşene kadar soğanları kavuruyoruz.
- Kavurma sırasında patateslerimizide kavurmak için hazırlamaya başlıyoruz. Patatesin kabuklarını soyduktan sonra, kızartmalık olarak ince uzun bir şekilde doğruyoruz. Ve soğanla birlikte kavurmaya başlıyoruz.
- Soğanla birlikte patatesler kavrulurken, tencerenin içerisine istediğimiz şekilde doğradığımız maydanozları katarak 1-2 dakika karıştırıyoruz. Daha sonra üzerine salçayla birlikte baharatları ekliyoruz. 2 dakika daha bunları karıştırdıktan sonra üzerine hazırladığımız eriştemizi ekliyoruz ve 2 dakika daha karıştıyoruz. 2 dakikanın sonunda eriştemiz hazırdır.
- Afiyet olsun.
ERİŞTE YEMEĞİ NASIL YAPILIR ?
Reviewed by Unknown
on
12:26
Rating: