DANA CİĞERİ KAVURMA

                      Dana Ciğer Kavurma Nasıl Yapılır ?


Dana ciğer kavurma evinizde ki her bireyin severek yediği bir yemek türü ve her zaman yapılmadığı için dana ciğer kavurma oldukça özel bir yemek anlamına geliyor.
Sizler için hazırladığımız bu tarifimizde lezzeti yerinde dana ciğer kavurma nasıl yapılır ondan bahsedeceğiz. Dana ciğer kavurma yapmak için gerekli malzemeleri ve yapım aşamasını aşağıda sizler için belirttim. Şimdiden afiyet olsun. 



  • 1 Kg dana ciğeri
  • 1 Çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı mısır unu
  • Yarım çay bardağı buğday unu
  • 3 Yemek kaşığı tereyağı
  • 1 Tatlı kaşığı kekik
  • 1 Tatlı kaşığı cıbrıka
  • 1 Çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 Çay kaşığı karabiber
  • 1 Çay kaşığı kimyon
  • 1 Çay kaşığı sumak
  • Tuz
  • Dana ciğerini küp şeklinde doğrayalım iyice yıkayalım süzgeçe koyarak süzelim. Ayrı büyük bir kaba mısır unu normal un kekik cıbrıka kırmızı toz biber karabiber kimyon sumak ve tuzu katıp karıştıralım karışan malzemelerimizin içerisine süzülen dana ciğerlerimizi katalım iyice harmanlayalım ciğerlerin tamamı malzeme ile harmanlandıktan sonra tavaya sıvı yağı katalım kızgın yağa ciğerlerimizi atalım iyice kızartalım. Dana ciğeri kavurma yemeğimiz kavrulduktan sonra tereyağını ilave edelim biraz daha kavurduktan sonra ocaktan alalım sıcak servis edelim afiyet olsun.
DANA CİĞERİ KAVURMA DANA CİĞERİ KAVURMA Reviewed by Unknown on 22:16 Rating: 5
Blogger tarafından desteklenmektedir.