Poğaça Tarifi - Kaşarlı Poğaça - Kolay Poğaça Tarifi

Poğaça Tarifi - Kaşarlı Poğaça - Kolay Poğaça Tarifi için doğru adrestesiniz 😍❤

Merhaba güzel okuyucularım.. Size bugün Kolay Poğaça Nasıl Yapılır? , Poğaça Hamuru Nasıl Yoğrulur? Kaşarlı Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır? Sorularının tüm cevaplarını vereceğim. Misafir geldiğinde kurtarıcı atıştırmalık olan ve binbir çeşidi ile sofraları süsleyen poğaça tarifleri gelsin.
İlk olarak Poğaça Hamuru ile ilgili bir kaç bilgi vereceğim ve Sonrasında akla gelebilecek birçok Poğaça Tarifi yazacağım.
Poğaça Tariflerini bolca okuyun yazın kaydedin.
Poğaça Tariflerini de uygularken hemen bana yorum olarak dönüş yapın ki bende o güzel yorumlarınızı okuyup nice nice poğaça tarifleri ekleyeyim.

Hadi o zaman Poğaça Hamuru hakkında bilgi edinip kolları Poğaça tariflerine sıvayalım.

Poğaça Hamuru Nasıl Yoğrulur?
. Poğaça Hamuru kesinlikle yumuşak ve ele yapışan bir hamur olmalı.
. Yumuşak olması hem pofuduk olması için hem de güzel kabarması için mükemmel bir püf noktası olacaktır.




nerminin_enfes_mutfagindan aldığım bu poğaça tarifini kesinlikle denemelisiniz.


KEK KALIBINDA KAŞARLI SALAMLI BAYAT EKMEK BÖREĞİ

MALZEMELER: * 1 Adet bütün ekmek( tercihen bayat ekmek * 250 Gr  salam dilimleri ben torku kulandım macar salami * 3 Adet orta boy domates * Yeterli miktarda tereyağ * 1 Adet yumurta * 1 çay  bardağı süt * İki kibrit kutusu kadar rendelenmiş taze kaşar peyniri * kirmizi ve sarı biber * karabiber maydonoz sosu için
YAPILIŞI:

Öncelikle ekmeklerimizi ince dilimler halinde keselim, her dilime tereyağ sürelim, ekmeklerin uç kısımlarını kullanmadım ben, ardından kalıbımıza ekmeklerimizi dizelim, domteslerimizi ince dilimler halinde hazırlayalım, bir dilim ekmeğin arasına bir dilim jambon, onun üzerine bir dilim domates olacak şekilde tüm dilimlerimizin arasını dolduralım.

Ekmek dilimlerimizin arasını doldurma işlemini tamamladıktan sonra sütümüzün içerine yumurtamızı ekleyerek iyice çırpalım ve tüm ekmeklerimizi ıslatacak şekilde sütlü harcımızı ekmeklerimizin üzerine dökelim ve hazırladığımız ekmek böreğimizi 160 dereceli fırında ekmeklerimiz kızarana dek fırınlayalım. Ekmeklerimiz kızardığında kalıbımızı fırından çıkaralım ve rendelediğimiz kaşar peynirimizi üzerine serpiştirelim ve tekrar fırına verelim, peynirimiz eridiğinde böreğimizi çıkaralım ve sıcak olarak sevdiklerimize ikram edelim.


 Şimdi siradaki Poğaça tarifimiz.  Yumuşacık bir poğaça tarifim var.çok güzel bir tat ve sabah kahvaltılarına,misafirlerinize ikram edebileceğimiz harika bir tarif.



Poğaça
Malzemeler
1,5 su bardağı ılık süt
Yarım su bardağı ılık su
1 paket instat maya
1 su bardağı sıvıyağ
3 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı tuz
2 yumurta (beyazları içine sarısı üzerine sürmek için)
7-8 su bardağı un(kontrollü)

Yapılışı:ılık su ve süte kuru mayayı atıp birkaç dakika bekleyin ve un hariç diğer malzemeleri atıp karıştırın.unu azar azar ilave ederek yumuşak bir hamur elde edin.2 saat mayalandırın.
Daha sonra istediğiniz büyüklükte bezeler alıp ister boş isterseniz peynir,patates koyabilirsiniz.
Tepside yarım saat daha bekletip kabarmasını bekleyin,yumurta sarısını sürüp 180 derece fırında kızarana kadar pişirin.
Afiyet Olsun 😍

Hepsinin tarifini istiyoruz diye gelen mesajlarınıza cevaben;tek tek paylaşacağım ❤️
İlk önce yemelere doyamayacağınız açma tarifi var😋
Bir sonraki güne kalınca bayatlamaz diyemeyeceğim çünkü ertesi güne pek kalmıyor😂
Defterinize eklemenizi tavsiye ediyorumm😘

Açma


Malzemeler
2 su bardağı ılık süt
Yarım su bardağı ılık su
1,5 çorba kaşığı kuru maya
1 su bardağı sıvıyağ
3 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı tuz
1 yemek kaşığı tereyağ
2 yumurta (beyazları içine sarısı üzerine sürmek için)
9 su bardağı un ( kontrollü)

Üzerine sürmek için tereyağ

Yapılışı:ılık su ve süte kuru mayayı atıp birkaç dakika bekleyin ve un hariç diğer malzemeleri atıp karıştırın.unu azar azar ilave ederek yumuşak bir hamur elde edin.1 saat mayalandırın.
Daha sonra istediğiniz büyüklükte bezeler alıp üzerlerine bir çay kaşığı kadar tereyağ koyup elinizle incelene kadar açın ve rulo şeklinde sarıp şekil verin.
Tepside yarım saat daha bekletip (tepsi mayası mutlaka yapın)kabarmasını bekleyin,yumurta sarısını sürüp 180 derece fırında kızarana kadar pişirin afiyet olsun 😍

Yeni bir tarif

Peynirli Dereotlu Poğaça Malzemeleri



125 gr. tereyağı – erimiş
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı yoğurt
Tuz
1 adet yumurta
1 yumurta akı
1 paket kabartma tozu
5 su bardağı un
180 gr. beyaz peynir – rende
½ bağ dereotu
Üzeri için Malzemeler
1 yumurta sarısı

Tüm sıvıları bir kaba koyup iyice karıştırın. Ardından un, kabartma tozu ve tuzu bir kapta eleyip sıvı karışıma ekleyin, ardından beyaz peynir ve ince kıyılmış dereotunu ekleyip, tüm malzemeler iyice karışıncaya kadar yoğurun.

Hamur hazır olduktan sonra cevizden biraz daha büyük parçalar kopartın ve istediğiniz gibi şekillendirin

Yumurta sarısını çok az su ile açın ve fırça yardımı ile poğaçaların üzerine sürüp, önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 30 dakika pişirin
Afiyet Olsun:)

💜 İci katmer katmer, yumusacik



 👌🏼👌🏼Malzemeler
🌷1su bard ilik sut
🌷2 cay kasigi seker
🌷1 cay bard siviyag
🌷1tatli kasigi sirke
🌷2cay kasigi tuz
🌷1 yemek kasigi kuru maya veya 1 paket yas maya
🌷3-3,5 su bard un
🌷uzerine surmek icin yumurta sarisi
🌷ic harc icin ne isterseniz (peynir, maydanoz)
🌷arasina surmek icin 100 gram kadar tereyağı
Yapilis: maya, sut, seker karistirilir. Diger malzemeler eklenip yogurulur. Mayalanmasi icin 30-40 dk beklenir. Ardindan 8 bezeye ayrilir, bezeler un veya nisasta yardimiyla pasta tabagi büyüklüğünde acilir. Her birinin ustu yaglanarak ust uste konur, en uat kat yaglanmaz, merdane yardimiyla acilir. 16 ucgene bolunur. İc harc konup sigara boregi gbi sarilir. Ustune yumurta sarisi surulup 180 derece onceden isinmis firinda guzelce kizarana kadar pisirilir.

Simit Tadında Poğaça Tarifi

Hamuru için
1 adet yumurtanın beyazı
1 paket yaş maya
1 su bardağı ılık süt
Yarım su bardağı sıvıyağ
Yarım su bardağı ılık su
1 yemek kaşığı tozşeker
1 çay kaşığı tuz
5 su bardağı un
İç harcı
100 gr beyaz peynir
50 gr rendelenmiş kaşar
1 tutam maydanoz
1 çay kaşığı karabiber
Tuz
Üzeri için sos
1 adet yumurtanın sarısı
2 yemek kaşığı pekmez
Yarım çay bardağı su
100 gr susam

Yapılışı
Ilık suyu sütü mayayı yoğurma kabına alıp eriyene kadar karıştırın. Ardından yumurtanın beyazını şekeri tuzu koyun azar azar unu ilave edin ele yapışmayacak bir hamur elde edin. Mayalanmaya bırakın. Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar alıp 15 beze yapın. Çay tabağından biraz büyük açın. 1 tatlı kaşığı harçtan ilave edin. Kenarlarından birleştirip yuvarlayın. 1 kaba pekmez su ve yumurtanın sarısını ilave edip karıştırın. Her hamurun üst kısmını önce pekmezli karışıma sonra susama bulayın. Yağlı kağıt serili tepside önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin.


Pizza poğaça mı yoksa mini pizza mı dersiniz bilemem orası size kalmış ☺️🙄 Tarifi yarın paylaşacaktım ama bugün paylaşmak istedim belki malzemeleri ayarlayıp yarın yapmak istersiniz 💕 deneyeceklere şimdiden afiyet olsun😍
Pizza Poğaça için Malzemeler:
👉🏻 1 paket küçük boy ınstant kurumaya
👉🏻 2 yemek kaşığı şeker
👉🏻 1 su bardağı ılık su
👉🏻 1 çay bardağı yoğurt
👉🏻 1 su bardağından 1 parmak eksik sıvıyağ
👉🏻 2 yumurta ( 1 tanesinin sarısı üzeri için olucak )
👉🏻 2 tatlı kaşığı tuz
👉🏻 5.5 su bardağı un ( siz yine de kontrollü koyun, yumuşak kulak memesi kıvamında olucak)
Üzeri için:
👉🏻 ayırdığınız yumurta sarısı
👉🏻 domates,biber,peynir
HAZIRLANIŞI:
Öncelikle bir kaba kurumaya, şeker ve ılıksuyumuzu ekleyelim 1 kez karıştırıp bırakalım. (10dk beklesin)
Süremiz dolunca diğer tüm malzemeleri ekleyelim. Unumuzu en son koyalım yavaş yavaş dökerek yoğuralım. Hamurumuz hazır olunca kabımıza poşet geçirelim ve beze sarıp 1 saat dinlendirelim.
Süremiz dolunca yağladığımız tepsilerimize bezeler halinde yani yuvarlak yuvarlak koparıp bırakalım ve tepside 30dk dinlendirdikten sonra bezerin üzerine çay bardağı bastıralım( çay bardağının arka tarafıyla) ve üzerine domates, peynir, biberimizi koyalım. Kenarlarına yumurta sarısını sürelim. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim.


Fırından Yeni Çıkmış Sıcacık Simit Poğaça
 Tarifi ve Yapılışı 😋 ✏️ Malzemeler
😋
Bir su bardağı süt
Bir su bardagı ılık su
Bir su bardağı sıvı yağ
İki yumurtanın beyazı
1.5 yemek kaşığı şeker
Bir paket kuru maya
1.5 tatlı kaşıgı tuz
5.5su bardağı un

Üzeri için;
Sulandırılmış pekmez
Kavrulmus susam
😍 ✏️ Yapılışı;
😍
1️⃣ Yogurma kabına mayayı şekeri ılık süt ve ilık suyu ekleyin. 5 dakika dinlendirin.
2️⃣ Geri kalan malzemeleri de ekleyip en az 5 dakika yoğun yoğurun.1 saat mayalanmaya bırakın.
3️⃣ Mayalanan hamurdan küçük bezeler alın ve yuvarlayın. Yaklaşık 15-16 adet çıkıyor.(Bezeleri daha kucuk de alabilirsiniz)
4️⃣ Hamurları önce pekmezli suya sonra kavrulmuş susama batırıp fırın tepsisine dizin.
5️⃣ Önceden ısınmış 200 derecelik fırında pişirin. Hemen pişiyor dikkat edin. Afiyet bal olsun.



Patatesli Pamuk Poğaça



Malzemeler:
1,su bardağı ılık su
1,su bardağı ılık süt
1,su bardağı sıvı yağ
5,ymk kaşığı silme şeker
1,tatlı kaşığı tuz
1,paket instant maya
6,buçuk su bardağı un(200 cc bardakla)
Üzeri için yumurta sarısı 1,çay kaşığı sıvı yağ .. Hazırlanışı:
Önce su süt şeker ve maya karıştırılıp eritilir sırasıyla yağ tuz ve un eklenip yoğrulur İyice yoğrulan hamur ılık bir ortamda mayalanmaya bırakılır …
İç harcı için
3-4orta boy patates soyulup bölünerek haşlanır,çatalla ezilerek içine -1,kaşık tere yağı ,2 çay kaşığı tuz+karabiber+kırmızı pul biber,yarım demet kıyılmış maydonoz eklenir,
1,orta boy soğan rendelenerek eklenir ve karıştırılır ,
Mayalanan hamur tekrar katlanarak yoğrulur,,yumurta kadar beze koparılarak içine 1,tatlı kaşığı patates koyulup kapatılır yuvarlak yada ay şeklinde yada şekil size kalmış Nasıl şekillendirirseniz tepsıye aralıklı dizilir,üzerine yumurta sarısına 1,çay kaşığı sıvıyağ,yada minnacık pudra şekeri eklenerek sürülür susam yada çörek otu (isteğe bağlı) serpilip 30 dakka tepsi mayası beklenir,180 derece ısıtılmamış fırında pişirilir,,bu ölçülerden bir buçuk tepsi çıkıyor küçük boy olursa 40,adet civarı .;sade olarakta çok guzel oluyor nazlininmutfagi‘na teşekkürler bu arada 💋

Şeritli poğaça




1 su bardağı ılık süt
20 g yaş maya
1 yumurta
1 çay bardağı ayçiçeği yağı
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı toz şeker
2.5-3 su bardağı un
150 g beyaz peynir, susam

Mayayı sütün içerisinde eritin ve yoğurma kabına alın. Yağ, yumurta akı, tuz ve şekeri ekleyin. Unu azar azar ilave edip yoğurun. Ele yapışmayan, yumuşak kıvamlı bir hamur için gerekirse un ilavesi yapın. Hamurun üzerini nemli bir bezle örterek 1 saat mayalandırın. Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar kopartıp dikdörtgen şekilde açın. Peyniri çatalla ezin. Kısa kenarlardan bir tarafa bir miktar peynir yerleştirip yarısına kadar rulo sarın. Diğer yarısını şeritler halinde kesin ve şeritleri üzerinden geçirip alta doğru kıvırın. Yağlı kağıt serili tepsiye yerleştirin. Üzerlerine yumurta sarısını sürüp susam serpiştirin ve 180 dereceye ayarlanmış fırında kızarıncaya kadar pişirin. Servis yapın.


🤗 Buğün size harika bir tarif vereyim 🙈puf puf bir hamur 👌👌püf noktası ile denemenizi tavsiye ederim.. Minik pizza poğaça lar 🤗🤗👏👏
💓 Malzemeler
2 su bardağı ılık süt
2 yumurta 🥚 🥚 akı (sarısı üzerine sürülecek)
Yarım su bardağı ayçiçek yağı
Yarım çay bardağı ılık su
3 yemek kaşığı dolusu şeker
1 silme tatlı kaşığı tuz
2 yemek kaşığı kuru maya
Aldığı kadar un 💓 Üzerine
1 tane  yeşil biber
1 tane kırmızı 🌶 biber
Yarım sucuk
1 tane domates 🍅
Biraz peynir 🧀 💓 Yapılışı
Öncelikle sütü ısıtalım💓(bu püf noktası. Süt soğuk olursa mayalanma geç olur ve puf puf olmaz. Ben ocakta ısıtıyorum. Hafif parmağımı yakacak gibi oluyor.) 💓süt ısınırken kaba ılık suyu, kuru maya yı, yağı,şekeri ve tuzu alalım. İyice karıştıralım. Sonra yumurtanın akını alalım. Tekrar karıştıralım. Sonra sütü ekleyip unu yavaş yavaş ekleyerek yoguralım.. Aşırı derecede çok sert bir hamur yapmayın💓 (buda püf noktası çok un yemiş hamur puf puf olmaz.. Ben hafif ele yapışacak Şekilde bırakıyorum mayalanmaya) 💓
Yarım saat dinlendirin. Bu sırada üzerine gereken malzemeleri doğrayıp hazır edelim.. Mayalanan hamurdan ufak ufak bezeler yapıp yağlanmış tepsiye dizin.. 10 dakika üzerini örtü ile kapatıp bekleyin. 💓Buda püf noktası puf puf olmasını sağlayacak 💓sonra çay bardağının altı ile bezelerin üzerine bastırarak kuş yuvası şeklini almasını sağlayalım.. Üzeri için doğradıklarjmız dan birer tane bütün bezelere koyalım. Açıkta kalan kısımlara yumurta 🥚 sarısını sürelim. 180 derecelik fırında çok kızarmayacak şekilde pişirelim. Afiyet olsun 😍
nefis ,kolay ,mayasi gelme derdi yok ,harika bir tarif ..mutlaka denemelisiniz arkadaslar .. 👌👌




TARIFI:
⭐125 gr yumusatilmis tereyagi, ⭐1 yumurta ,
⭐1 cay bardagi siviyag , ⭐1cay kasigi kadar tuz(peynir tuzluysa daha az koyun ) ,
⭐1 cay bardagi  yogurt , ⭐2 tatli kasigi sirke ,
⭐2 tatli kasigi seker , ⭐1 paket kabartma tozu , ⭐1 su bardagi kadar cok ince dogranmis  karisik renkte biber (kirmizi,yesil ,turuncu ) ⭐Bir bag dere otu ,
⭐2,5 su bardagina yakin un... (siz yinede dikkatli koyun )
⭐Ici icin : beyaz peynir
Once tereyagi ,yumurta ,siviyag,yogurt,sirke,tuz seker hepsini iyice karistirin ..unu kabartma tozunu ekleyin son olarakta biberleri ve dereotunu ekleyin ele yapismayan bir hanur elde edin... Ceviz buyuklugunde parcalar alin avuc ici kadar acin icine peyniri koyup kapatin ...istediginiz sekil verebilirsiniz ..uzerine yumurta sarisi surup onceden isittigimiz firinda 200 derecede pisirin...
Afiyet Olsun :) Kuzularım ❤


Poğaça Tarifi - Kaşarlı Poğaça - Kolay Poğaça Tarifi Poğaça Tarifi - Kaşarlı Poğaça - Kolay Poğaça Tarifi Reviewed by Feridenin Dünyası on 23:55 Rating: 5
Blogger tarafından desteklenmektedir.